Minuta şedinţei din data de 03/03/20201. Au fost aprobate minutele ședințelor Consiliului FSPUB din 07.02.2020 și 17.02.2020.

2. Metodologia de admitere de UB a fost îmbrățișată fără vreo corecție. Chestiunea admiterii online va face obiectul unei discuții purtate de dna. A.Iancu și dna. L. Ghica. În aprilie, Consiliul FSPUB va avea pe agendă pregătirea admiterii din vară.

3. Propunerea de reorganizare în 3 departamente, așa cum a fost elaborată în Adunarea generală de vineri, 28 februarie, a fost aprobată. Textul Deciziei va fi retransmis colegilor . De miercuri, 4 martie, ora 12.00 până luni, 9 martie, ora 11.59, toți membrii FSPUB (inclusiv colegii care au posturile rezervate) sunt invitați să își exprime opțiunile.

4. Regulamentul școlii doctorale elaborat de prof. Radu Carp va fi trimis tuturor profesorilor care îndrumă teze și va rămâne în discuție până luni, 9 martie. De îndată ce regulamentul e aprobat în acest format restrâns, el va fi trimis spre avizare membrilor Consiliului.

5. Membrii Consiliului au avizat crearea unui centru de studii armene în cadrul FSPUB. Dna Oana Suciu se va ocupa de gestionarea acestui proiect.

6. Consiliul a aprobat componența Comisiei de calitate a FSPUB, prezidată - cf. Cartei UB - de către decan, Din comisie fac parte trei profesori - dna. F. Bejan, dl. C. Tufiș, dl. D. Petrescu -, un student - dl. Ionuț-Alexandru Dumitrașcu, și un reprezentant al angajatorilor - dna. Cristina Guseth, directoarea Freedom House România.

7. A fost aprobată participarea membrilor FSPUB la proiectul deschiderii unei filiale a UB la Chișinău, care va include și un program de studii în relații internaționale. Prof. Radu Carp se ocupă de acest proiect la nivelul UB. Colegii interesați să predea în Capitala Rep. Moldova sunt invitați să-și exprime interesul cât de curând posibil, scriind atât dlui Decan cât și dlui. Radu Carp.

8. Dl. Claudiu Tufiș a informat membrii Consiliului despre stadiul în care se află pregătirea dosarelor pentru ARACIS și va comunica vineri tuturor membrilor FSPUB informații relevante despre acest subiect.

9. Consiliul i-a îndemnat pe directorul departamentului și pe directorul școlii doctorale să elaboreze cât de curând posibil un calendar al reuniunilor din 2020 ale organismelor pe care le gestionează.