Anunțuri voluntariat | Volunteer opportunities announcements | Annonces opportunités de volontariat


[ÎNSCRIERE RESTANȚE]

posted 29 Mar 2022, 00:06 by Secretariat FSPUB   [ updated 14 Apr 2022, 22:15 ]

În perioada 04-18 aprilie 2022 se depun prin transmitere pe mailul secretariatului facultății secretariat@fspub.unibuc.ro cererile studenților pentru înscrierea la examenele restante.

Cererile vor fi însoțite de chitanța de plată a examenelor restante (plata se poate face online prin transfer bancar/ordin de plată) IBAN RO67RNCB0076010452620072, detalii plată: "Facultatea de Științe Politice-taxă examene restante și bineînțeles numele studentului pentru care este efectuată plata").

În perioada 04-18.04.2022 se depun cereri pentru susținerea examenelor restante, astfel:

1) studenții din an III licență și cei din an II master, și reînmatriculați pot depune cereri pentru examenele restante din sem II al anilor anteriori pentru sesiunea din 02-29.05.2022.

De asemenea, pot depune cereri pentru toate examenele restante (atât sem I cât și II din anii anteriori, dar și pentru anul în curs) pentru sesiunea 30.05-12.06.2022. Menționăm că pentru examenele restante al anului în curs nu se plătește taxă de restanță.

Pentru examenele de măriri note (maxim 3 discipline) trebuie de asemenea cerere, nu se plătesc, și se referă doar la anul în curs (an III licență și an II master). Examenele se desfășoară în perioada 30.05-12.06.2022.

2) Studenții din anii II - studii de licență care au examene restante din anul I, semestrul al II-lea (din anul univ.2020-2021) - pentru sesiunea 30.05–26.06.2022. Restul restanțelor rămase se vor da în sesiunea din toamnă.

3) studenții aflați în semestru suplimentar.


Studenții din an I studii de licență și master nu dau restanțe/măriri acum, ci în sesiunea din toamnă.


Cererea de înscriere la examenele de restanţă se poate descărca de aici.

Adrese de mail pe secții:
SPR - gabriela.ifrim@fspub.unibuc.ro
SPE, SPF și SSL- nicoleta.petre@fspub.unibuc.ro
MASTER - nicoleta.matei@fspub.unibuc.ro
RISE - cristina.andrei@fspub.unibuc.ro

[9-10.06.2017] AIR - NATO Joint Conference: Threats, Resilience and Society - Volunteering Opportunity

posted 30 May 2017, 02:15 by Anca Dohotariu   [ updated 30 May 2017, 02:16 ]


Aspen Institute Romania and NATO's Public Diplomacy Division are currently accepting applications for volunteering at the high level international conference "Threats. Resilience. Society", co-organized by the Aspen Institute Romania in collaboration with NATO on topics of allied security. The conference will be held on June 9-10, in Bucharest.  

The joint purpose of the Aspen Institute Romania and NATO's Public Diplomacy Division is to address Romania's relevance in the region and its role as a contributor in a deepened dialogue on a set of complex issues. These include the evolving nature and scale of security and defense challenges faced by the North Atlantic Alliance, as well as the shifting security environment and threats covered by Article V. Key among those would be: the level of societal resilience in front of multiple asymmetrical threats; cyber defense; the ramifications of the Tailored Posture Presence (TFP); and the flank countries perspective on the developments on EU defense after Brexit.


Confirmed speakers include: H.E. Sorin Ducaru, Assistant Secretary General for Emerging Security Challenges, H.E. Teodor Melescanu, Minister of Foreign Affairs, George Friedman, Founder and Chairman, Geopolitical Futures, Charles P. Ries, Vice President, International at RAND Corporation.Please be advised that, if selected, you will also need to attend short informative sessions on the days prior to the event.

Work during the volunteering program would involve welcoming guests, assisting with organizing materials for the event, registration of onsite attendees, providing useful information to guests, tracking session participation, logistical support.

Requirements:
        - excellent command of English;
        - ability to perform well in a multicultural environment;
        - excellent time management skills;
        - previous experience in event and conference organizing.

To apply, please write in English to Ms. Elisabeta Dinu, at elisabeta.dinu@aspeninstitute.ro and attach a copy of your CV. 

The closing date for receiving applications is Wednesday, June 2.

[Chance for Life] - "Şi tu poți să fii voluntar în Germania începând din vara aceasta!"

posted 2 May 2017, 00:32 by Anca Dohotariu   [ updated 2 May 2017, 00:32 ]Si tu poti sa fii voluntar in Germania incepand din vara aceasta!

Vrei sa fii voluntar in Germania incepand din iunie pentru un an de zile? Vrei sa iti transformi anul care urmeaza intr-o aventura din care sigur vei invata multe?

In cadrul proiectului SEV MODE II, Chance for Life va trimite 1 voluntar roman prin Serviciul European de Voluntariat (EVS) pentru a desfasura un stagiu de voluntariat de 1 an de zile in cadrul organizatiei partenere St. Johannis GmbH. Chiar tu poti fi voluntarul care va pleca!

Serviciul European de Voluntariat (EVS) este un program al Uniunii Europene care ii permite unui tanar intre 18 si 30 de ani sa participe la un stagiu de voluntariat in alta tara, beneficiind de toate cheltuielile acoperite (transport dus-intors, transport local, masa, cazare, bani de buzunar, asigurare medicala) cu scopul de a se dezvolta personal (de a isi dezvolta abilitati, cunostinte si atitudini intr-un mediu intercultural lucrand in cadrul unei organizatii de primire).

In cadrul proiectului MODE II vei avea ocazia sa desfasori ateliere creative cu copii si cu tineri. Vei invata mai multe despre ce inseamna un proiect european lucrand intr-un mediu international si beneficiind de indrumare in rezolvarea sarcinilor si de suport in a iti pune propriile idei in practica. La sfarsitul stagiului vei primi un certificat care va atesta competentele pe care ti le-ai dezvoltat.

Daca esti disponibil pentru un an incepand cu iunie 2017 pentru o astfel de experienta in Germania te rugam sa ne trimiti cv-ul tau si o fotografie pe adresa evs@chanceforlife.ro. Vei fi contactat in scurt timp de un membru al echipei Chance for Life pentru a stabili urmatorii pasi.

Termen limita pentru inscriere: 10 mai 2017. 

Mai multe detalii despre Serviciul European de Voluntariat poti afla accesand link-ul: http://chanceforlife.ro/serviciul-european-de-voluntariat/

Daca vrei sa vezi un preview al proiectului tau, vizioneaza filmuletul realizat in cadrul proiectului din vara trecuta https://www.youtube.com/watch?v=n05KSYInCNE

[Voluntariat] Fundația Chance for Life

posted 19 Mar 2017, 08:46 by Anca Dohotariu   [ updated 31 Mar 2017, 04:49 ]

Fundația Chance for Life recruteaza voluntari!

TL: 05 aprilie 2017

 


Daca iti doresti sa te implici in proiecte cu si pentru copii si tineri proveniti din medii defavorizate, te asteptam in echipa de voluntari Chance for Life.

Impreuna cu noi  te vei implica in diverse activitati contribuind astfel la educatia unor copii din medii defavorizate sau la integrare socio-profesionala si dezvoltarea independenta a unor tineri seropozitivi cu dizabilitati. Alegand calea voluntariatului vei avea ocazia de a te dezvolta personal!Iata cum te poti implica:

 - organizarea de activitati in cadrul programului de Dezvoltare de abilitati de viata independenta cu tinerii beneficiari

- confectionarea de felicitari, bijuterii si alte obiecte decorative si reprezentarea fundatiei la targuri si expozitii

-  dezvoltarea de activitati pe diverse materii scolare cu copii: chimie, biologie, matematica, limba romana, geografie, etc.

-  lectii de chitara, orga

-  ateliere de dezvoltare de abilitati pentru copii pe diverse teme

-  organizare de campanii si evenimente de fundraising

-  suport IT (calculatoare, retea, multifunctionale, ore de informatica cu beneficiarii)

-  activitati de PR (prezentari, site, pagina de facebook, fotografii, filmulete)

-  implicare in programe europene – lucru cu voluntari romani si straini

 

De ce sa participi? Pentru ca:

- iti dezvolti creativitatea si capeti incredere in tine;

- participi la traininguri de educatie non-formala si de lucru cu persoane defavorizate;

- castigi experienta in lucrul cu tineri din categorii sociale defavorizate;

- ai ocazia sa faci parte dintr-o echipa de voluntari romani si straini;

- poti participa la schimburi de tineret si traininguri nationale si internationale.

 

Vom semna un contract de voluntariat si poti primi adeverinta de practica si Certificatul de competente dobandite prin voluntariat.

In plus, in urma aprobarii noii legi a voluntariatului, stagiul tau va fi considerat experienta profesionala.

 

Daca ti-au atras atentia activitatile de mai sus si iti doresti sa petreci in acest fel doua ore pe saptamana, te invitam sa trimiti CV-ul si motivatia ta la adresa voluntari@ chanceforlife.ro pana pe data de 05 aprilie 2017. Va urma o intalnire introductiva pe 6 sau 7 aprilie , la ora 16.00 la care va trebui sa participi alegand una din zile. Te rugam sa tii cont ca activitatile cu beneficiarii organizatiei se desfasoara intre orele 10-17 de luni pana vineri.

Te asteptam in Echipa Chance for Life!

Fundatia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gandeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formeaza spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra.

Mai multe informatii despre noi poti gasi pe www.chanceforlife.ro sau pe Facebook.

[Voluntariat] - Salvați copiii România

posted 7 Mar 2017, 23:45 by Anca Dohotariu   [ updated 29 Mar 2017, 01:47 by FSP UB ]

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care promoveaza din 1990 drepturile copilului in Romania, in acord cu Conventia Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Este membra a Salvati Copiii International, cea mai mare organizatie independenta din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 29 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari.


Voluntariat -  Salvați copiii România 


Locurile sunt limitate, de aceea asteptam cat mai curand emailurile studentilor interesati pentru a programa urmatorii pasi, formarile si integrarea in cadrul activitatilor alese. Fiecare student va primi materiale necesare, suport din partea specialistilor si certificarile specifice dupa incheierea voluntariatului.

 

In functie de disponibilitatea, abilitatile si dorintele studentilor, acestia se pot implica in diverse proiecte Salvati Copiii:

- Campanii informative in scoli/licee: sesiuni interactive de educaţie non-formală pentru copii si tineri / peer to peer education) - proiecte: Drepturile Copilului, Educatie pentru Sanatate, Promovarea voluntariatului si participarii, Utilizarea in siguranta a Internetului etc.

Centre educaţionale: sprijin educational pentru copiii din medii defavorizate - Programe de prevenire a abandonului scolar si integrare scolara a copiilor, Activitati pentru copiii cu parintii plecati in strainantate, Activitati pentru integrarea copiilor refugiati 

Fundraising: organizare de campanii, târguri, gale, evenimente, excursii şi activităţi pentru copii;

Evenimente la nivel naţional, regional şi internaţional (traininguri, tabere, şcoli de vară, workshopuri);

- Iniţiative ale voluntarilor.

 

Pe site-ul Salvati Copiii si pe pagina de facebook a organizatiei pot gasi mai multe detalii. 

 

Asteptam cu mare drag mesajele studentilor interesati pana pe 13 martie pe adresa ina.lolescu@salvaticopiii.ro

Toate cele bune,

 

Ina Lolescu | Salvati Copiii Romania | Str. Abrud nr 126A | Sector 1, Bucuresti, 010899 | Romania | Tel +40 21 224 24 52 | Fax +40 21 224 24 54 | Mob +40 726 242 503| ina.lolescu@salvaticopiii.ro |www.salvaticopiii.ro
1-5 of 5