FSPUB‎ > ‎ALTE EVENIMENTE‎ > ‎

[04/04/2019] Populism și religie în Europa. O perspectivă istorică pe termen lung

posted 1 Apr 2019, 01:55 by FSP UB   [ updated 1 Apr 2019, 01:55 ]
Joi, 4 aprilie 2019, Institutul de Cercetare al Universității din București (ICUB), Secțiunea de Științe Sociale, invită publicul interesat la prelegerea Populism și religie în Europa. O perspectivă istorică pe termen lung, de Conf.univ.dr. Éric Anceau (Universitatea Sorbona, profesor invitat al Secțiunii de Științe Sociale ICUB) și moderată de Prof.univ.dr. Ioan Stanomir (Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București).

Evenimentul va avea loc începând cu ora 16:00 în Sala de consiliu a Facultății de Sociologie și Asistență Socială (sediul Schitul Măgureanu, nr.9, sector 5, București) și va avea ca temă principală rolul religiilor în populismul European. O abordare regresivă a dinamicilor populiste va scoate la iveală elementele lor de bază și legăturile acestora cu religiile, precum și cu aspectele geografice, contextual cultural sau socio-politic.

Éric Anceau este conducător științific în cadrul laboratorului de cercetare LabEX EHNE (Writing a new history of Europe), vice-președinte al Comitetului CHPP (Committee of Parliamentary and Political History) și director adjunct al HES Review (History, Economy and Society).

Mai multe detalii: https://icubstiintesociale.wordpress.com/2019/02/04/populism-and-religion-in-europe-a-long-term-historical-perspective/