FSPUB‎ > ‎ALTE EVENIMENTE‎ > ‎

[20/06/2018 - atelier FSPUB & UNICO] Egalitate de șanse și Diversitate în România și în Uniunea Europeană

posted 4 May 2018, 02:53 by Anca Dohotariu   [ updated 4 May 2018, 02:55 ]

FSPUB & UNICO

organizează atelierul

Egalitate de șanse și Diversitate 
în România și în Uniunea Europeană

evenimentul va avea loc pe

20.06.2018, în intervalul orar 11.00 - 13.00,

la FSPUB, Str. Spiru Haret nr. 8, Sala Negulescu


Atelier susținut de Victor – Constantin VLĂDUȚ, student masterand în cadrul Masterului Politicile Egalității de Șanse în context românesc și european (MPES anul II).

Cadru universitar supervizor: conf. univ. dr. Anca DOHOTARIU

Atelierul își propune să clarifice elevilor participanți conceptul de egalitate și în egală măsură va face o trecere în revistă a tuturor termenilor ce sunt strânși legați de acest concept (toleranță, diversitate, multiculturalitate, interculturalitate, acceptare ș.a). Abordând o serie de metode specifice educației nonformale, participanții vor lucra în grupe, reușind să dezbată asupra unor termeni noi, iar cu ajutorul facilitatorului să îi clarifice. Totodată se va face și o scurtă diacronie a acestor termeni, punându- se accent pe momentele cheie în care s-au revendicat drepturi și libertăți cetățenești (cum a apărut egalitatea? cum înțelegem egalitatea azi? de ce există diferențe de percepție de-a lungul timpului? etc).

Vor fi proiectate o serie de clipuri care vor avea scopul să rezume întâlnirea avută. Evaluarea atelierului va fi realizată printr-o serie de întrebări de tip quizz.