[CfA Conferinţă studenţească] Putere, Pace, Securitate

posted 29 Jan 2015, 05:49 by FSP UB   [ updated 29 Jan 2015, 05:49 ]
București, 26 martie 2015

Grupul de Studii de Securitate din Facultatea de Științe Politice a Universității din București (GSS) anunță cea de-a doua ediție a conferinţei Putere, Pace, Securitate, destinată studenţilor din programele de licenţă şi masterat.

Scopul acestui eveniment este de a explora diferitele perspective ale securităţii și provocările de securitate contemporane.

Urmare a ediției de anul trecut, la care a participat o serie de studenți din cadrul FSPUB, GSS invită studenți şi masteranzi de la toate universitățile acreditate din România din domeniile ştiinţelor sociale să prezinte lucrări în jurl următoarelor tematici:
  • Mecanismele instituționale de gestionare a securității (ex. balanța puterii, comunități de securitate, regimuri de securitate, coaliții de voință, concerte de putere, securitate colectivă, etc.)
  • Terorismul post 9/11
  • Securitatea energetică
  • Securitatea umană
  • Securitate și Insecuritate
  • Dimensiuni ale securității

Evenimentul va avea loc pe 26 martie 2015 la Facultatea de Științe Politice a Universității din București (Strada Spiru Haret, nr. 8). La finalul evenimentului, fiecare participant va primi un certificat de participare emis de către GSS. De asemenea, în funcție de evaluarea lucrărilor prezentate, cele mai bune lucrări pot fi publicate într-un volum electronic colectiv.

Vă rugăm să trimiteți un rezumat (abstract) de 150-200 cuvinte până la 20 februarie 2015 la adresa contact_gss@yahoo.com. Acesta trebuie să conțină și numele, afilierea instituțională a autorului, titlul lucrării și 3-5 cuvinte cheie.

Lucrarea propusă trebuie transmisă până la 20 martie 2015 la adresa contact_gss@yahoo.com, urmând să primiți un e-mail de confirmare a participării.