EVENIMENTE FSPUB PROPRII & ÎN PARTENERIAT
EVENTS OF THE FSPUB & IN PARTNERSHIP
EVENEMENTS DE LA FSPUB ET EN PARTENARIAT

[30 septembrie 2020, 10:30-12:00] Webinar pentru boboci

posted 29 Sep 2020, 04:23 by Alexandra Ionascu   [ updated 29 Sep 2020, 04:30 ]

Webinar e orientare destinat, în principal, studenților din anii 1 (licență și master). Îndrumători pentru boboci vor fi Cristian Preda, decanul FSPUB, Alexandra Iancu, prodecan FSPUB, Claudiu Tufiș, șef de departament, Alexandra Oprea, doctorandă FSPUB-EHESS și Vlad Marian Palangă, student anul 3. Vă invităm să participați direct la discuție accesând link-ul https://zoom.us/j/9984602469... sau adresând întrebări pe pagina evenimentului, ce va fi transmis live pe pagina FSPUB.

Vă așteptăm

[7 septembrie 2020] Webinaire d'orientation: Politique en Europe

posted 1 Sep 2020, 11:03 by Alexandra Ionascu   [ updated 1 Sep 2020, 11:04 ]

Sommes-nous entrés dans une crise permanente ? Où va l’Europe? À quoi sert le politique?
La Faculté de Sciences Politiques de l'Université de Bucarest (FSPUB) et l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS, Paris) vous proposent un master international à double diplôme, entièrement dispensé dans la 2e langue la plus apprise dans le monde (vous avez deviné, c’est le français!). Cette formation pluridisciplinaire vous permettra de répondre vous-mêmes à ces questions et de réfléchir à bien d’autres. Notre programme, basé sur une pédagogie innovante et dynamique, offre accès à un large éventail de carrières dans le monde professionnel et académique, au niveau national et européen. 


Inscrivez-vous jusqu’au 6 Septembre :
https://docs.google.com/forms/d/16R4ldAervbV5d3w69XmXuXzHAysMFItlUU-1mCD9KJ0


Lien Webinaire :
https://zoom.us/j/9984602469?pwd=N0FlNTJscW5xbjJaNkE5K3VEVDB6dz09
Avec la participation de :
Prof. Cristian Preda (FSPUB)
Prof. Damiana Otoiu (FSPUB)
Prof. Florin Țurcanu (FSPUB)
Diana Curcă (doctorante FSPUB-EHESS)
Lucian Despa (Ministère des affaires étrangères)
Andreea Nistor (Alumna FSPUB-EHESS)
Alexandra Oprea (doctorante FSPUB-EHESS)
Adelina Stoean (Corporate Manager)
Monica Tache (étudiante FSPUB-EHESS)

* * *

Suntem oare într-o criză fără de sfârșit? Încotro se îndreaptă Europa ? La ce mai servește politica?
Facultatea de Științe Politice a Universității din București (FSPUB) și l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS, Paris) vă propun un master internațional cu dublă diplomă, cu predare integrală în una dintre cele mai vorbite limbi din lume (ați ghicit, este franceza !). Acest master pluridisciplinar vă va permite să răspundeți la toate aceste întrebări și să reflectați la multe altele. Programul nostru, bazat pe o pedagogie inovatoare și dinamică, vă deschide calea către o varietate de cariere în lumea academica, în sectorul public și în cel privat, atât la nivel național cât și european.
Înscrieri până pe 6 Septembrie : https://docs.google.com/forms/d/16R4ldAervbV5d3w69XmXuXzHAysMFItlUU-1mCD9KJ0
Link Webinar :
https://zoom.us/j/9984602469?pwd=N0FlNTJscW5xbjJaNkE5K3VEVDB6dz09
Participanți:
Prof. Cristian Preda (FSPUB)
Prof. Damiana Otoiu (FSPUB)
Prof. Florin Țurcanu (FSPUB)
Diana Curcă (doctorand FSPUB-EHESS)
Lucian Despa (Ministerul afacerilor externe)
Andreea Nistor (Alumna MPE)
Alexandra Oprea (doctorand FSPUB-EHESS)
Adelina Stoean (Corporate Manager)
Monica Tache (student FSPUB-EHESS)

[9 iulie 2020] Webinar: Științele Politice - Ghid de utilizare

posted 4 Jul 2020, 11:09 by Alexandra Ionascu   [ updated 4 Jul 2020, 11:12 ]


Ce se întâmplă după? După admitere, după prima sesiune, după ultima, după licență. 


Încotro merge timpul? 

De la medicină, știi sigur că poți fi medic. De la drept, știi sigur că poți fi avocat. Dar ce se întâmplă cu absolvenții de știinte politice? Ei unde ajung, cum ajung, cine sunt studenții de ieri? Cine pot fi studenții de mâine? 


Ți-am pregătit un eveniment care poate să aducă niște răspunsuri la toate întrebările care te preocupă înainte de admitere. 

Iar numărul mare de participanți ar trebui să-ți dea de gândit - atât de mulți oameni au acceptat să vorbească despre experiențele lor, pentru că au ceva de împărtășit. Privește-i, ascultă-i, pune-le întrebări. Peste câțiva ani, poți fi chiar tu în locul lor. 

Nu uita să îndrăznești să visezi și să fii tu - să te inspiri din ghidul de utilizare pe care noi ți-l punem la dispoziție și să-l actualizezi cu propriile idealuri. 


Evenimentul va avea loc joi, 9 iulie 2020 la 18:00 - 20:00.

https://www.facebook.com/events/2163901050423091/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1593883680090496

[2 iulie 2020] Webinar: Infodemia COVID 19 și Fake News

posted 1 Jul 2020, 10:27 by Alexandra Ionascu   [ updated 1 Jul 2020, 10:27 ]

Ne confruntăm zilnic cu un val de ştiri false, de teorii ale conspiraţiei, minciuni, semi-adevăruri despre pandemia provocată de coronavirus (COVID-19). Cum contracarăm „succesul” unor astfel de „ştiri” distribuite în spațiul public? Există vaccin și contra infodemiei?

Aceasta este tema celui de-al doilea webinar organizat de Facultatea de Științe Politice a Universității din București (FSPUB) la care i-am invitat să participe pe Conf. Dr. Armand Goșu (profesor FSPUB), Dr. Șerban Filip Cioculescu (profesor FSPUB), Anastasia Cristea (FSPUB/EHESS) și Cosmin Pojoranu (Funky Citizens, alumnus FSPUB), într-o discuție moderată de Bogdan Mureșan (FSPUB/IER).


Evenimentul va avea loc joi, 2 iulie 2020, 18:00-20:00 și fi transmis live pe pagina FSPUB, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră în secțiunea de comentarii.

https://www.facebook.com/events/1661215430710488/

Sondajul Student/Absolvent FSPUB

posted 23 Jun 2020, 15:00 by Alexandra Ionascu   [ updated 24 Jun 2020, 12:00 ]

Prin sondajul Student/Absolvent FSPUB ne propunem, în premieră, realizarea unei baze de date prin care să urmărim traseul academic și/sau profesional al studenților și absolvenților de științe politice ai Universității din București. De asemenea, dorim crearea unei rețele profesionale cât mai vaste, care să contribuie la consolidarea comunității FSPUB.


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGuaFG4N6sx750Xh4BWYeRl0t4K6kmrM8fJmPDQAvAvDokRQ/viewform?fbclid=IwAR3KVPIAvCBTEesHnPjyxP5USqk0AELVgKhSjoaJBqLbPRtlys6t4j2SOD8

[6 martie 2020] Masă rotundă : „Provocări ale egalității dintre femei și bărbați în România de azi”

posted 2 Mar 2020, 02:32 by Alexandra Ionascu


Centrul pentru Politicile Egalității de Șanse (CPES-FSPUB), Masterul Politicile egalităţii de şanse în context românesc şi european (MPES) și Centrul Regional Francofon de Cercetări Avansate în Științe Sociale (CEREFREA Villa Noël) ale Universității din București organizează, în data de 6 martie 2020, începând cu ora 14.30, la Sala Stoicescu a Facultății de Drept, Universitatea din București (Bd. Mihail Kogalniceanu, nr. 36-46), masa rotundă „Provocări ale egalității dintre femei și bărbați în România de azi”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ambasada Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova, Ambasada Franței în România, Biroul regional pentru țările Europei Centrale și Orientale al Organizației Internaționale a Francofoniei (BRECO al OIF), Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor francofone la București (GADIF), Centrul FILIA, Asociația Societatea Muzicală și este organizat sub egida „50 de ani de Francofonie”.

Evenimentul beneficiază de traducere simultană română-franceză, franceză-română.

Descrierea și programul evenimentului sunt disponibile AICI


Pentru o bună organizare a evenimentului, cei care doresc să participe sunt rugați să se înscrie până joi, 5 martie, la link-ul următor: https://forms.gle/27W8B8SJduTMK6ZJA

* * *


Le Centre des Politiques de l’égalité des chances (CPES-FSPUB), le Master « Les Politiques de l’égalité des chances en Roumanie et dans l’Union européenne » (MPES) et le Centre Régional Francophone de Recherches Avancées en Sciences sociales (CEREFREA Villa Noël) de l’Université de Bucarest organisent le 6 mars 2020, de 14h30 à 17h00, à la salle Stoicescu de la Faculté de Droit de l’Université de Bucarest (36-46, Blvd Mihail Kogalniceanu), la table-ronde « Défis de l’égalité femmes-hommes dans la Roumanie actuelle ».


La manifestation est organisée en partenariat avec l’Ambassade du Canada en Roumanie, Bulgarie et République de Moldova, l’Ambassade de France en Roumanie, le Bureau pour l’Europe Centrale et Orientale de l’Organisation Internationale de la Francophonie (BRECO de l’OIF), le Groupe des Ambassades, Délégations et Institutions Francophones (GADIF) à Bucarest, le Centre FILIA et l’Association Societatea muzicalã et porte le label « 50 ans de la Francophonie ».

La description et le programme de l'événement sont disponibles ICI

L’événement bénéficiera de traduction simultanée français-roumain, roumain-français.

En vue de la bonne organisation de l'événement, l'inscription préalable est requise jusqu'à jeudi, le 5 mars: https://forms.gle/27W8B8SJduTMK6ZJA

[26 februarie 2020] Masă rotundă: Specializarea în politicile egalității de șanse: bilanț și perspective

posted 17 Feb 2020, 01:20 by Alexandra Ionascu   [ updated 17 Feb 2020, 08:25 ]

Pe 26 februarie 2020 coordonatoarele masterului profesional
 Politicile egalității de șanse în context românesc și european (MPES), prof. univ. dr. Ionela Băluță și conf. univ. dr. Anca Dohotariu, organizează o întâlnire cu partenerii programului din mediul profesional, în care vor fi discutate următoarele aspecte : 
 •  
 • Evaluarea programului actual și propuneri pentru adaptarea planurilor de studii pentru o formare care să răspundă cerințelor academice și profesionale actuale.
 • Evaluarea programelor de practică și activități extra-curriculare și propuneri pentru dezvoltare a acestora. 
 • Promovarea programului de master.


Participă: 

 • Sabina Antoci (Fundația Vodafone România)
 •  Oana Băluță (FSJSC)
 •  Cristina Badea (UNICEF) 
 •  Irina Costache (Asociația ALEG)
 • Carmen Gheorghe (E-Romnjia)
 •  Larissa Luică (CEREFREA)
 •  Simona Necula (CEREFREA / FILIA)
 •  Diana Oncioiu (Dela0)
 • Mihaela Săsărman (Asociația Transcena)
 • Simona Voicescu (Asociația Necuvinte) 


Întâlnirea va avea loc între orele 18.00-20.00, Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București, Sala Profesorilor, Calea Plevnei nr. 59.

[14 Februarie 2020] Conferință : Women rights in the Twenty-First century and challenges under International and European Law

posted 12 Feb 2020, 23:54 by Alexandra Ionascu   [ updated 17 Feb 2020, 08:26 ]

Profesor univ. dr. Iulia Motoc este co-organizator al conferinței: "Women rights in the Twenty-First century and challenges under International and European Law" care se va desfășura la sediul CEDO pe 14 Februarie. 
Conferința va fi înregistrată și poate fi urmărită pe site-ul CEDO.

[13/12/2019] Masă rotundă - Înțelegerea, predarea și învățarea relațiilor internaționale

posted 12 Dec 2019, 00:26 by Alexandra Ionascu   [ updated 12 Dec 2019, 00:27 ]


Vineri, 13 decembrie a.c., are loc, în sediul FSPUB din Strada Spiru Haret nr. 8, începând cu ora 10.00, ediția de anul acesta a mesei rotunde anuale cu tema Înțelegerea, predarea și învățarea relațiilor internaționale. Limbile de lucru ale acestui eveniment academic sunt româna și engleza. Cele mai bune lucrări studențești vor fi premiate de Centrul Hans J. Morgenthau. 

[6/12/2019] Table ronde et concours « La participation des femmes à l’enseignement supérieur et à la recherche »

posted 5 Dec 2019, 02:30 by Alexandra Ionascu

Le Centre Régional Francophone de Recherches Avancées en Sciences Sociales de l’Université de Bucarest et Centre des Politiques de l’Égalité des Chances (CPES) de la Faculté de Sciences Politiques de la même université organisent, le 6 décembre 2019, à partir de 10h00, la table ronde et le concours d'idées « La participation des femmes à l’enseignement supérieur et à la recherche ». L'événement invite à réfléchir sur la valorisation de la participation des femmes au développement de l’enseignement supérieur et de la recherche, sur les thématiques visant l’égalité femmes-hommes dans l’enseignement et sur les méthodes d’enseignement supérieur en vue de l’élimination des stéréotypes sexistes et de promotion de l’égalité entre les femmes et les hommes. 

 

Partenaires : Le Master Politiques de l’égalité des chances en Roumain et dans l’Union Européennele Bureau Régional pour les Pays de l’Europe Centrale et Orientale de l’Organisation Internationale de la Francophoniel’Agence universitaire de la Francophonie en Europe centrale et orientale, le Centre FILIA.


Concurrent-e-s :

Bocancea Adelina-Maria

Ciugureanu Alina

Ciuraru Oana-Elena

Dobre Elena-Alexandra

Dorobantu Sergiu Ionut

Hassanatou Biro Diallo

Goldum Bianca

Ioana Andreea Ana-Maria

Toader Petruta Diana

Wenamio Eulonne


Prix :

1. Des livres offerts par la FSPUB, le CEREFREA et le Centre FILIA.

2. Des bons d’achats d’environ 600 euros au total pour l’achat de livres, offerts par le Bureau Régional pour les Pays de l’Europe Centrale et Orientale de l’Organisation Internationale de la Francophonie par l’intermédiaire du CEREFREA. 

3. La possibilité de participer, en 2020, au festival international de l’AUF (la 9ème édition du Festival des étudiants francophones d’Europe centrale et orientale).


Jury : Le jury est formé d’une partie des membres CEREFREA, CPES, des représentants des étudiants (Master Les Politiques de l’égalité des chances en Roumanie et dans l’Union Européenne) et des représentants des partenaires : Ionela Băluță, Anca Dohotariu, Simona Necula, Larissa Luică, Rennie Yotova, Mohamed Ketata.

1-10 of 250