EVENIMENTE FSPUB PROPRII & ÎN PARTENERIAT
EVENTS OF THE FSPUB & IN PARTNERSHIP
EVENEMENTS DE LA FSPUB ET EN PARTENARIAT

Organizare alegeri pentru: director de departament, 1 loc în Consiliul FSPUB, 1 loc în Senatul UB

posted 19 Jun 2019, 06:27 by FSP UB   [ updated 1 Jul 2019, 00:10 ]

În ședința Senatului UB de astăzi, 19 iunie 2019, a fost aprobat calendarul pentru organizarea alegerilor pentru: funcția de director de departament (DSPRISS), un loc în Consiliul FSPUB și un loc în Senatul UB.

Calendarul și alegerile sunt stabilite în conformitate cu Carta UB (art. 75, alineat 1) și Metodologia pentru alegerea organelor de conducere 2015-2016 (http://www.old.unibuc.ro/n/despre/alegeri/docs/2015/sep/18_17_11_52METODOLOGIE_ALEGERI_2015_Aprobat_Senat16.09.2015_final.pdf)

Astfel, candidaturile pentru fiecare din cele 3 poziții se depun în perioada 20 și 30 iunie 2019, la secretariat. Procedura de depunere a candidaturii constă înscrierea sub semnătură în borderoul destinat poziției vizate. În zilele lucrătoare candidaturile se depun în timpul programului cu publicul, iar în week-end în intervalul orar 10.00-12.00.

Alegerile vor avea loc pe data de 5 iulie, într-o ședință ce va fi convocată după încheierea perioadei de depunere a candidaturilor.

În conformitate cu Punctul 4 al Metodologiei pentru alegerea organelor de conducere 2015-2016: „Persoanele care la data alegerilor au contractul de muncă suspendat nu își exercită votul în sesiunea corespunzătoare și nu vor fi luate în considerare la calculul cvorumului de prezenţă.”

În aceste condiții, cadrele didactice cu drept de vot sunt în număr de 39. Cvorumul de prezență este de jumătate plus unu din totalul cadrelor didactice cu drept de vot (adică 21).  

În conformitate cu punctul 6 al Metodologiei pentru alegerea organelor de conducere 2015-2016: “6. Sunt declarați aleși candidații pentru consiliile departamentelor şi facultăţilor şi pentru Senat, în ordinea descrescătoare a numărului de voturi "pentru" şi până la completarea locurilor eligibile.”

În conformitate cu articolul 21 al Metodologiei pentru alegerea organelor de conducere 2015-2016: Este ales director de departament candidatul care obţine majoritatea voturilor din departament.

[04/06/2019] - Festivitatea de absolvire a studiilor universitare, promoția 2019

posted 31 May 2019, 02:01 by Echipa de Management al Cercetarii   [ updated 31 May 2019, 02:02 ]


Facultatea de Ştiințe Politice a Universității din Bucureşti 

are plăcerea de a vă invita la 


Festivitatea de absolvire
a studiilor universitare, promoția 2019 


Evenimentul va avea loc marți, 

04 iunie 2019, ora 10.00 

Aula Magna - Palatul Facultății de Drept 


Invitat de onoare: 


Prof. univ. dr. Laurențiu VLAD
Prorector al Universității din Bucureşti, 


Moderator: Conf. univ. dr. Anca DOHOTARIU, Prodecan FSPUB
 

Participanți: 

Prof. univ. dr. Ionela BĂLUȚĂ 
Decan, Facultatea de Ştiințe Politice

Studenți:

 Aurelian MOHAN (MCP), Georgiana CHROBATIUC (MPES), Roya BAICU (MPES)

Mădălina BOȚ (RISE), Daniel-Mihai DUȚU (SSL), Lăcrămioara IVAZ ( ASSP & SPR), Viorica NEGOIȚĂ (RISE),
 Dragoş SÂRBU (SPE), Monica TACHE (SPF)
[28/05/2019] Seeking the American dream: A sociological inquiry (Robert C. HAUHART)

posted 27 May 2019, 22:33 by FSP UB   [ updated 27 May 2019, 22:33 ]

The Faculty of Political Science at the University of Bucharest
invites the interested public

Tuesday, 28th of May 2019, 11:30
Room 1989 (8, Spiru Haret st)

to a special guest lecture on

SEEKING THE AMERICAN DREAM 
A SOCIOLOGICAL INQUIRY

by
Robert C. HAUHART
Fulbright Scholar
University of Ljubljana


Robert C. Hauhart is Professor of Society and Social Justice at Saint Martin’s University, Washington, USA. He recently explored the meaning and impact of the "American dream" in society, most notably in Seeking the American Dream: A Sociological Inquiry (Palgrave 2016). He is the co-author (with Jon E. Grahe) of Designing and Teaching Undergraduate Capstone Courses (2014) and co-editor (with Jeff Birkenstein) of American Writers in Exile (2015). He has taught previously at Pacific Lutheran University, USA, the University of New Mexico, USA, and the University of Maine at Machias, USA. Currently, he has is a teaching and research Fulbright scholar at the University of Ljubljana.

Event coord.: Brindusa NICOLAESCU

[30/05/2019] FSPUB în prim planul dezbaterilor europene și globale despre etică, leadership și solidaritate internațională

posted 27 May 2019, 07:31 by FSP UB   [ updated 27 May 2019, 10:58 ]
Universitatea din București, prin Centrul pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională (IDC) al Facultății de Științe Politice, organizează joi, 30 mai 2019, ora 18:00 în Sala Media a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București, o nouă ediție în cadrul prestigioasei serii de prelegeri Kapuscinski Development Lectures (KDL, www.kapuscinskilectures.eu), cunoscută informal ca echivalent TED Talks pentru dezbaterea priorităților globale de dezvoltare sustenabilă a economiei, societății și a mediului.

Creat împreună cu Comisia Europeană și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD/UNDP) și inclus pe agenda Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, evenimentul (în limba engleză) va fi transmis live și va putea integra intervenții / întrebări de la experți și studenți din întreaga lume.

Numite după jurnalistul polonez Ryszard Kapuscinski (1932-2007) cunoscut pentru reportajele din zone în curs de dezvoltare, prelegerile KDL aduc în prim plan lideri la nivel global în domeniile lor și sunt o parte importantă a procesului de consultare publică pentru politicile europene de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară.

Invitatul principal al acestei ediții an va fi dna. Dr. Alaa MURABIT, United Nations Sustainable Development Goals Global Advocate & UN High-Level Commissioner for Health, Employment and Growth, care va susține o prelegere cu tema Ethics of effective leadership, în care va explora modul în care opțiunile morale personale influențează decizia liderilor și impactul acestora asupra calității vieții în societatea contemporană.

MIT Media Lab Director's Fellow și Ashoka Fellow, în 2017 dna. Dr. Alaa Murabit a fost inclusă de Forbes în Top 30 de personalități globale sub vârsta de 30 de ani. 


Despre ea Bill Gates comenta că este „una dintre acele persoane care întruchipează, cu adevărat, spiritul unui ‘goalkeeper’, o nouă generație de tineri, mai dinamică, tineri cu ajutorul cărora vom continua să progresăm în rezolvarea marilor probleme globale”.

Pentru a iniția dezbaterea cu publicul din sală și din întreaga lume (diplomați, reprezentanți ai mediilor de afaceri, academic și societății civile) vor oferi reacții despre mesajul prelegerii și scurte prezentări Dragoș Bucurenci, strateg de comunicare, antreprenor și activist civic, și Luciana Alexandra Ghica, Director al Centrului pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională (IDC) al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București.

De asemenea, scurte cuvinte introductive vor avea reprezentanți ai conducerilor Universității din București, Ministerului Afacerilor Externe, Reprezentanței Comisiei Europene în România și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

În mod special, ediția din 2019, care marchează un deceniu de la prima prelegere KDL organizată în România, va fi dedicată memoriei regretatului diplomat român Mihnea Constantinescu și este organizată cu sprijinul cursanților masterului profesional în limba engleză de Afaceri Publice Internaționale din cadrul Facultății de Științe Politice a Universității din București.

Organizațiile membre ale platformei naționale în domeniul dezvoltării - FOND Romania, partener al evenimentului, vor avea materiale de prezentare a activității lor, inclusiv o expoziție de fotografie, în foaierul alăturat Sălii Media a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale”.

Cu sprijinul Ambasadei Sustenabilității în România și a Kaufland România, compania desemnată nr.1 în domeniul responsabilității sociale (Romania CSR Index 2018), participanții la dezbatere vor putea continua apoi discuțiile informal în cadrul unui cocktail.

KDL deschide și cea de-a șasea ediții a conferinței internaționale de cercetare politică SCOPE: Science of Politics (www.scienceofpolitics.eu) pe care IDC, împreună cu Comitetul de Cercetare privind studiul științelor politice ca disciplină (RC33) al Asociației Internaționale de Științe Politice (IPSA/AISP) și Confederația Asociațiilor Europene de Științe Politice (ECPSA), o organizează în acest an între 31 mai și 2 iunie la Casa Universitarilor din București, pentru a explora relația dintre etică si spațiul politic.

Universitatea din București este printre puținele din lume care a organizat mai multe ediții ale acestei serii, avându-i de-a lungul timpului invitați pe A.S.R. Prințul Moștenitor Haakon al Norvegiei (Ambasador PNUD al Bunăvoinței), Prof. Paul Collier (University of Oxford & Banca Mondială), Owen Barder (Center for Global Development - Washington, D.C.) și Prof. Thomas Pogge (Yale University).

Datorită numărului limitat de locuri în sală, participarea la eveniment se face exclusiv cu înscriere prealabilă la http://bit.do/eSwJj

In memoriam Mihai Chioveanu (1968-2019)

posted 27 May 2019, 02:12 by FSP UB   [ updated 27 May 2019, 02:12 ]

Profesorii Facultății de Științe Politice a Universității din București anunță cu adâncă tristețe încetarea din viață în această dimineață a colegului nostru, Prof. univ. dr. Mihai Chioveanu.

Născut la 31 octombrie 1968 la București, Mihai Chioveanu a absolvit Facultatea de Istorie a Universității din București în anul 1997, continuând cu un titlu de Master of Arts în istorie la Central European University, Budapesta, în 1999. A devenit doctor în istorie în 2005.

Expert recunoscut internațional în Istoria totalitarismelor, Mihai Chioveanu se specializase în istoria Holocaustului și preda la Facultatea de Științe Politice cursuri de istorie politică comparată, fascism european, genocid, Orient Mijlociu, politica memoriei. A publicat volume și zeci de studii și articole în domeniu, devenind un reper al cercetării în aria sa de studiu.

Mihai Chioveanu va rămâne în memoria celor care l-au cunoscut ca un coleg atent și empatic, plin de vervă și umor și ca un profesor cu vocație pentru generații de studenți. Dispariția sa prematură lasă în urmă o profundă tristețe.

[29/05/2018] Public Opinion in International Relations: A Tale of Two Disciplines (Bogdan Mihai RADU, Babeș-Bolyai University)

posted 24 May 2019, 00:31 by FSP UB   [ updated 24 May 2019, 10:00 ]

The professional MA program in International Public Affairs
of the Faculty of Political Science at the University of Bucharest
invites the interested public

Wednesday, 29th of May 2019, 18:00
Hall P1 (59, Calea Plevnei)

to a special professional seminar on

PUBLIC OPINION IN INTERNATIONAL RELATIONS 
A TALE OF TWO DISCIPLINES

by
Bogdan Mihai RADU
Department of Political Science
Babeș-Bolyai University


Bogdan Mihai RADU is senior lecturer in the Department of Political Science and Director of the Center for International Studies (CSI) at Babeș-Bolyai University in Cluj-Napoca, Romania. He has an MA in European politics from the University of Manchester and a Ph.D. in Political Science from the University of California, Irvine. His research revolves around conceptualizations of political culture in the context of post-communist democratic transformation and consolidation. He explores how political values and attitudes are formed and how attachment to democracy and the European Union is constructed in East Central Europe. He is also interested in the interactions between political culture and religious identity, education, and different understandings of the political community. More recently, he conducted research on public opinion in international relations.

Event organized with the support of the Centre for International Cooperation and Development Studies (IDC) of the Faculty of Political Science at the University of Bucharest (FSPUB) as part of the professional seminars within the faculty’s MA program in International Public Affairs (MIPA).


The event takes place in English and it was designed for students of the MIPA program. FSPUB students specializing in EU affairs outside the MIPA program may also attend.

[16-17/05/2019] CoMIst 2019 COMUNISMUL ÎN ROMÂNIA: MEMORIE ŞI ISTORIE Bucureşti

posted 14 May 2019, 08:16 by Echipa de Management al Cercetarii

CoMIst 2019 COMUNISMUL ÎN ROMÂNIA: MEMORIE ŞI ISTORIE 

Bucureşti, 16-17 mai 2019 

Un proiect iniţiat şi dezvoltat de Facultatea de Ştiinţe Politice, UB şi Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” în colaborare cu
Facultatea de Istorie, UB

Susţinut de:
Fundaţia Konrad Adenauer şi de Academia Română

[15/05/2019] The Political in European Politics in Brussels (Ioana BANACH, Green European Foundation)

posted 13 May 2019, 23:12 by FSP UB   [ updated 15 May 2019, 04:47 ]


EVENT RESCHEDULED FOR 22 MAY (SAME LOCATION, SAME HOUR)
The professional MA program in International Public Affairs
of the Faculty of Political Science at the University of Bucharest
invites the interested public

Wednesday, 15th of May 2019, 18:00
Hall P1 (59, Calea Plevnei)

to a special professional seminar on

THE POLITICAL IN EUROPEAN POLITICS 
STAKEHOLDERS & ISSUES 

by
Ioana BANACH
Green European Foundation
Luxembourg & Brussels


Ioana BANACH is Deputy Director of the Green European Foundation. An Alumna of the Faculty of Political Science, University of Bucharest, and of the MA European Public Affairs of the University of Maastricht, she started her career first through internships at the European Parliament and the UN. Then, for almost a decade she worked in non-profit and political organizations from Romania, Switzerland, The Netherlands and Belgium, becoming an expert on the management of political education programs as instrument for promoting political activism and citizen participation to European democratization processes.Event organized with the support of the Centre for International Cooperation and Development Studies (IDC) of the Faculty of Political Science at the University of Bucharest (FSPUB) as part of the professional seminars within the faculty’s MA program in International Public Affairs (MIPA).


The event takes place in English and it was designed for students of the MIPA program. FSPUB students specializing in EU affairs outside the MIPA program may also attend.

[15/04/2019] Erasmus + guest lectures: Contemporary Spanish Foreign Policy & International News Agencies in the Age of Fake News (María José PÉREZ, Complutense University Madrid)

posted 10 Apr 2019, 04:04 by FSP UB   [ updated 10 Apr 2019, 07:13 ]

The professional MA program in International Public Affairs
of the Faculty of Political Science at the University of Bucharest
invites the interested public

Monday, 15th of April 2019, from 16:30
Hall P4 (59, Calea Plevnei)

to a series of 

Erasmus + guest lectures 

on
CONTEMPORARY SPANISH FOREIGN POLICY
&
INTERNATIONAL NEWS AGENCIES 
IN THE AGE OF FAKE NEWS

by
María José PÉREZ
Complutense University Madrid

María José PÉREZ is Senior Lecturer in International Relations at the Faculty of Media & Communication Science of the Complutense University of Madrid, Spain. She teaches International Relations to undergraduates in Journalism and Audiovisual Communication, as well as Russian Foreign Policy to master students. Her current research focuses on Russian foreign interests in regional areas, soft power and propaganda in Russian foreign policy. She has published several studies on these topics, as well as about international communication problems, especially on the role of international news agencies in the communication process.

Event organized with the support of Erasmus+ program of the European Commission, and the Centre for International Cooperation and Development Studies (IDC) of the Faculty of Political Science at the University of Bucharest (FSPUB) as part of the professional seminars within the facultys MA program in International Public Affairs (MIPA).


The event takes place in English and it was designed for students of the MIPA program, with the first part being also open to undergraduate students of International Relations and European Studies. Other FSPUB students may also attend.

[10/04/2019] Migration and development: Contemporary European challenges (Matthias LÜCKE, Kiel Institute for the World Economy)

posted 10 Apr 2019, 04:04 by FSP UB   [ updated 10 Apr 2019, 04:07 ]
The professional MA program in International Public Affairs
of the Faculty of Political Science at the University of Bucharest
invites the interested public

Wednesday, 10th of April 2019, 18:00
Hall P1 (59, Calea Plevnei)

to a special professional seminar on

MIGRATION & DEVELOPMENT
CONTEMPORARY EUROPEAN CHALLENGES

by
Matthias LÜCKE
Kiel Institute for the World Economy

Matthias LÜCKE is a senior researcher and member of the Management Board at the Kiel Institute for the World Economy and an adjunct professor at Kiel University. He studied economics at the University of Cologne and London School of Economics and Political Science. Between 2000 and 2003 he was a senior economist at the International Monetary Fund. His research and teaching focus on migration, development, international trade, and European integration. He has been a consultant for various national governments and international organizations.

Event organized with the support of the Centre for International Cooperation and Development Studies (IDC) of the Faculty of Political Science at the University of Bucharest (FSPUB) as part of the professional seminars within the faculty’s MA program in International Public Affairs (MIPA).

The event takes place in English and it was designed for students of the MIPA program. FSPUB students specializing in EU affairs outside the MIPA program may also attend.

1-10 of 235