FSPUB‎ > ‎Evenimente FSPUB‎ > ‎

[18-19 mai 2018] SCOPE 2018. Gender&Politics. The challenges of the globalozation

posted 9 May 2018, 09:22 by FSP UB


În perioada 18-19 mai 2018, Centrul pentru Politicile Egalității de Șanse (CPES) al Facultății de Științe Politice a Universității din București organizează ce-a de cincea ediție a Conferinței Internaționale Interdisciplinare de Științe politice (SCOPE).

Tema celei de-a V-a ediții, „Gen și politică: provocările globalizării” va aduce față în față experți din România, Statele Unite ale Americii, Franța și Belgia. Printre invitații la eveniment se numără Mona Lena Krook, de la Universitatea Rutgers (USA), Bérengère Marques-Pereira și Cristian Norocel, de la Universitatea Liberă din Bruxelles (Belgia), dar și Pinar Selek, de la Universitatea „Sophia Antipolis” din Nisa (Franța).

Conferința este organizată de Centrul pentru Politicile Egalității de Șanse (CPES) al Facultății de Științe Politice a Universității din București, în parteneriat cu CEREFREA „Villa Noël”, cu sprijinul Asociației Internaționale a Sociologilor de limbă franceză (AISLF), al Asociației Alumni Universității din București și al Organizației Internaționale a Francofoniei.  

Limbile de lucru ale conferinţei sunt engleza și franceza. Evenimentul va avea loc la Casa Universitarilor (str. Dionisie Lupu, nr. 46.

Mai multe informații cu privire la invitații care vor lua cuvântul în cadrul celei de-a V-a ediții a Conferinței Internaționale Interdisciplinare de Științe Politice, dar și programul complet al evenimentului, pot fi accesate aici.

Anul acesta conferinței SCOPE îi este asociat un colocviu francofon internațional, pe tema reprezentării politice a femeilor, organizat de CEREFREA în parteneriat cu Facultatea de Științe Politice. Informații complete despre acest eveniment științific sunt disponibile aici
Comments