FSPUB‎ > ‎Evenimente FSPUB‎ > ‎

[28/11/2016] Legiunea de Onoare în grad de Cavaler a Republicii franceze acordată profesorului FSPUB Florin ȚURCANU

posted 29 Nov 2016, 12:16 by FSP UB   [ updated 29 Nov 2016, 12:22 ]Par le décret du Président de la République Française portant nomination dans l’Ordre national de la Légion d’honneur, le Professeur Florin TURCANU, Professeur à la Faculté de Sciences Politiques de l’Université de Bucarest, membre du Conseil scientifique du Cerefrea Villa Noël, a été nommé au grade de chevalier. Cette décoration, remise par l’Ambassadeur de France en Roumanie, Son Excellence François Saint-Paul, à l'Ambassade de France en Roumanie est la reconnaissance par la France des mérites éminents au service des relations entre la France et la Roumanie, notamment dans le domaine de l’histoire politique contemporaine.

Ne face o deosebită plăcere să informăm publicul interesat de faptul că Dl. Prof.univ.dr. Florin ȚURCANU, cadru didactic al Facultății de Științe Politice a Universității București, a fost distins de către Preşedintele Franţei, E.S. domnul François HOLLANDE, cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler.  

Înalta distincţie i-a fost înmânată de către E.S. Dl. François SAINT-PAUL, Ambasadorul Franței în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni, 28 noiembrie.

"Aveți o reputație incontestabilă în domeniul istoriei politice contemporane, și în special în domeniul interacțiunilor dintre Franța și România, iar toți cei prezenți aici știu că acestea sunt numeroase și bogate. Sunteți deosebit de apreciat pentru spiritul independent și pentru calitatea cercetărilor dumneavoastră, în care pasiunea pentru Franța și pentru România nu cedează niciodată în fața rigorii și obiectivității. La aceste calități profesionale și intelectuale, se adăugă și calitățile dumneavoastră umane incontestabile, dublate de o mare naturalețe și de o mare generozitate ”, a declarat E.S. Dl. François SAINT-PAUL.

„Renașterea științelor sociale, modernizarea gândirii istorice, crearea domeniului științelor politice sunt de neconceput în România de după 1989 fără sprijinul intelectual și instituțional al Franței. Ingeniozitatea programelor, perseverența în aplicarea lor, voluntarismul creator a unui mare număr de francezi și români, circulația profesorilor și cercetătorilor între cele două țări, memoria, regăsită, a unei istorii intelectuale comune, care oferea baze pentru a construi și motive pentru a spera – am fost martor și modest actor al tuturor acestor lucruri și este un motiv de bucurie pentru mine” a spus, în discursul său de răspuns, Dl. Prof.univ.dr. Florin ȚURCANU.

Felicitări, Domnule Profesor! Félicitations, Monsieur le Professeur ! Congratulations, Professor!