FSPUB‎ > ‎Evenimente FSPUB‎ > ‎

[22/05/2018] Liberté, egalité, anticorupțié: Vizionare de filme și dezbatere pe teme anticorupție

posted 19 May 2018, 00:28 by FSP UB   [ updated 19 May 2018, 00:29 ]

Platforma civică Inițiativa România, în parteneriat cu Institutul Francez și Facultatea de Științe Politice a Universității din București (FSPUB) te invită la dialog și vizionare de filme anticorupție.

Vino să dezbați aceste subiecte fierbinți marți, 22 mai, la ora 15:30, în Sala P.P. Negulescu, alături de invitatul special al dezbaterii – dl Eric ALT, magistrat francez și vicepreședintele celei mai mari organizații civice anticorupție din Franța, Anticor.

Corupția este o realitate mondială iar în România fenomenul se află în ultimii ani în centrul atenției publice, mai ales după incendiul de la Colectiv.

Dar ce pot face cetățenii împotriva corupției? Și, mai ales, ce putem învăța din experiența altor tări pentru a reduce amploarea corupției?

Ce știi despre corupția din România? Este acesta un fenomen de care putem scăpa?

Ce fac francezii cu corupții lor și ce soluții au ei pentru a preveni corupția și a avea un mediu politic și economic curat?

Ce pot face organizațiile civice și cetățenii implicați?

În cadrul evenimentului vom viziona împreună filme din proiectul Once Upon a Time in Romania - www.onceinromania.ro - realizat de Inițiativa România și Fundatia Friedrich Naumann pentru Libertate, vom răspunde întrebărilor tale și vom asculta ideile tale.

Trimite-ne întrebările tale pe adresa contact@initiativaromania.ro și vino pregătit să îți spui părerea.