FSPUB‎ > ‎Evenimente FSPUB‎ > ‎

[28/02/2019] - Eveniment "Ai o voce, fă o lume mai buna!"

posted 25 Feb 2019, 15:00 by Echipa de Management al Cercetarii   [ updated 26 Feb 2019, 03:47 ]
Facultatea de Științe Politice a Universității din București invită publicul interesat joi, 28 februarie 2019, ora 14:00 la evenimentul 


AI O VOCE, FĂ O LUME MAI BUNĂ!

LIBERTATEA DE EXPRIMARE ŞI REGULILE COMUNICĂRII ÎN SPAŢIUL PUBLICŞcoala Metropolitană ARC din București, în parteneriat cu Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică şi cu Facultatea de Ştiinte Politice din Universitatea Bucureşti, organizează un nou eveniment în cadrul proiectului ARTA DEZBATERII ŞI CETĂŢENIE EUROPEANĂ - premiat la Gala EduManager 2018, la categoria Inovaţie în educaţie.

În program:

1. Meci de debate demonstrativ organizat de A.R.D.O.R – participă studenţi din Cluburile de dezbateri parlamentare A.R.D.O.R din Bucureşti şi Clubul de dezbateri din Facultatea de Ştiinţe Politice din Universitatea Bucureşti. Elevii din proiect joacă rolul de jurnalişti/membri ai asociaţiilor civice/public larg şi pregătesc întrebări pentru cele două echipe de studenţi.

2. Concurs de discurs public cu temă anunţată, pentru elevii calificaţi la concursurile organizate în şcolile înscrise în proiect: Şcoala Metropolitană ARC, Şcoala Gimnazială nr.178, Şcoala Gimnazială Herăstrău, C.N. Matei Basarab, C.N. Mihai Viteazul. Mici discursuri publice pe teme de educaţie civică - Reducerea violenţei de limbaj, emoţionale, fizice în şcoli.

Participă toţi elevii şi profesorii coordonatori din proiect, reprezentanţi ai Fundaţiei Romanian Business School, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, A.R.D.O.R, directori ai instituţiilor de învăţământ din şcolile partenere în proiect, studenţi din FSPUB, părinţi, jurnalişti.

Proiect iniţiat si coordonat de Şcoala Metroplitană ARC şi derulat în parteneriat cu Asociaţia Româna de Dezabateri, Oratorie şi Retorică, Muzeul Naţional de Istorie a României, Facultatea de Ştiinte Politice din Universitatea Bucureşti, C.N. Mihai Viteazul, C.N. Matei Basarab, Şcoala Gimnazială nr. 178, Şcoala Gimnazială Herăstrău.

Activitatea se desfăşoară la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, Calea Plevnei nr. 59. Piaţa Operei, lângă Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.