FSPUB‎ > ‎Evenimente FSPUB‎ > ‎

[FSPUB @30 & Studia Politica @20. Evoluția științei politice românești: instituționalizare, profesionalizare, provocări trecute și viitoare]

posted 24 Nov 2021, 03:03 by COSMIN-STEFAN DOGARU   [ updated 24 Nov 2021, 04:02 ]


Cu ocazia aniversării a 20 de ani de la crearea "Studia politica. Romanian Political Science Review," vă așteptăm alături de noi la un workshop menit să ne provoace la un dialog în jurul evoluțiilor din știința politică românească. Care a fost parcursul spre instituționalizarea domeniului? Sunt științele politice astăzi profesionalizate? Care sunt frontierele disciplinei? Cum au fost tratate de către cercetătorii români subiectele clasice ale științei politice și ce rămâne de cercetat? Vom revizita astfel marile teme în dezbatere pentru a vedea cum au fost preluate și analizate de către știința politică românească: memorie, reprezentare, democratizare, europenizare, cultură politică, etc.

Revista Studia politica a fost creată în anul 2001 în cadrul Facultății de Științe politice din Universitatea din București într-un efort de a conecta cercetarea academică locală la marile dezbateri din știința politică contemporană. Până în prezent revista a publicat 81 de numere, cuprinzând 694 de articole cu teme referitoare la politica comparată, teoria politică, relații internaționale, studii europene, studii de gen, istorie politică, etc. Peste 400 de autori din 42 de țări au contribuit cu articole originale la apariția revistei.
Discuțiile vor putea fi urmărite live, pe pagina de FB a FSPUB.