FSPUB‎ > ‎Evenimente FSPUB‎ > ‎

In memoriam Mihai Chioveanu (1968-2019)

posted 27 May 2019, 02:12 by FSP UB   [ updated 27 May 2019, 02:12 ]
Profesorii Facultății de Științe Politice a Universității din București anunță cu adâncă tristețe încetarea din viață în această dimineață a colegului nostru, Prof. univ. dr. Mihai Chioveanu.

Născut la 31 octombrie 1968 la București, Mihai Chioveanu a absolvit Facultatea de Istorie a Universității din București în anul 1997, continuând cu un titlu de Master of Arts în istorie la Central European University, Budapesta, în 1999. A devenit doctor în istorie în 2005.

Expert recunoscut internațional în Istoria totalitarismelor, Mihai Chioveanu se specializase în istoria Holocaustului și preda la Facultatea de Științe Politice cursuri de istorie politică comparată, fascism european, genocid, Orient Mijlociu, politica memoriei. A publicat volume și zeci de studii și articole în domeniu, devenind un reper al cercetării în aria sa de studiu.

Mihai Chioveanu va rămâne în memoria celor care l-au cunoscut ca un coleg atent și empatic, plin de vervă și umor și ca un profesor cu vocație pentru generații de studenți. Dispariția sa prematură lasă în urmă o profundă tristețe.