FSPUB‎ > ‎Evenimente FSPUB‎ > ‎

[Nou proiect @FSPUB] Be yourSelfie prin București - Program de educație și istorie urbană pentru studenți și liceeni

posted 25 Feb 2016, 03:02 by FSP UB   [ updated 25 Feb 2016, 03:03 ]


Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București derulează, începând cu data de 1 februarie 2016, proiectul “Be yourSelfie prin București. Program de educație și istorie urbană pentru studenți și liceeni”. 

„Be yourSelfie prin București” are o dublă menire: de conștientizare a laturii multiculturale a orașului București și de învățare printr-un demers practic de documentare culturală a orașului. Activitățile proiectului vizează organizarea de sesiuni de formare si ateliere pe teme de educație urbană (vizite ghidate) pentru studenți din ciclul de licență și elevi din patru licee bucureștene. Pornind de la o serie de abordări interdisciplinare, ne propunem să răspundem următoarele întrebări: Ce este un oras? Cum se dezvoltă un oras? Cum funcționează (social, politic, economic, cultural) un oraș? Care sunt cateva dintre problemele majore cu care se confruntă o metropolă, ca Bucureștiul? 

Proiectul se desfășoară în cadrul Programului PA 17/RO-13 – Promovarea diversității prin cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european, derulat prin Mecanismul financiar SEE 2009-2014, și este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României. Valoarea proiectului este de 14.443 euro. Durata proiectului este de șapte luni.

Mai multe detalii