FSPUB‎ > ‎Evenimente FSPUB‎ > ‎

[Poziție oficială a Facultății de Științe Politice]

posted 3 Nov 2017, 01:54 by FSP UB   [ updated 3 Nov 2017, 01:54 ]
Ca urmare a informațiilor care au apărut în spațiul public cu privire la situația în care a fost implicat dl conf. dr. Florin Diaconu (Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București), precizăm următoarele:

În acest moment, se află în desfășurare o anchetă care examinează aspectele mai sus menționate, ale cărei rezultate vor fi făcute publice la momentul încheierii acesteia.

Încă de la mijlocul lunii octombrie, când am aflat de această situație, și până astăzi, am fost în legătură permanentă cu studenta (refugiată originară din Irak) asigurându-ne că beneficază de toate drepturile conferite de lege și că are acces neîngrădit la toate cursurile și evenimentele organizate de Facultatea de Științe Politice. Discuțiile purtate au relevat faptul că studenta nu a reclamat încălcarea drepturilor sale.

Ne exprimăm preocuparea pentru respectarea în continuare a imaginii publice și a drepturilor tinerei studente, în contextul unui interes public crescut în ceea ce o privește.

Dorim să subliniem că Facultatea de Științe Politice se delimitează de orice gest sau atitudine discriminatorie și depune toate eforturile pentru respectarea, de către toți membrii comunității noastre academice, a drepturilor și libertăților individuale, inclusiv cele religioase, și a principiilor prevăzute în Carta Universității din București.