FSPUB‎ > ‎Evenimente FSPUB‎ > ‎

[Prinde TRENdul! - Train4AID] Cursuri gratuite de formare, concursuri de scrieri/fotografie & o expoziție de fotografie în domeniul dezvoltării și solidarității internaționale îți pot aduce acoperirea costurilor unei călătorii oriunde în lume

posted 6 Oct 2015, 23:48 by FSP UB   [ updated 6 Oct 2015, 23:54 ]

În luna octombrie 2015, în cadrul proiectul Prinde TRENdul! - Train4AID, parte din planul național de lucru al României pentru Anul European pentru Dezvoltare 2015 (AED2015) și cu sprijinul financiar al Comisiei Europene și al Ministerului Afacerilor Externe al României, Centrul de Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională (IDC) al Facultății de Științe Politice din Universitatea București (FSPUB) invită studenții și absolvenții facultăților de științe politice, jurnalism și studii de comunicare la unul din cele 3 cursuri gratuite de formare și la 2 concursuri (de scrieri și de fotografie) în domeniul dezvoltării și solidarității internaționale.

Toți participanții primesc premii și diplome, iar cea mai bună contribuție scrisă (analiză/reportaj) înscrisă în concurs câștigă acoperirea costurilor pentru un reportaj viitor în orice țară de pe glob (în limita a 1000 USD).

De asemenea, cele mai bune fotografii înscrise în concurs vor face parte dintr-o expoziție de 2 săptămâni la stația de metrou Unirii 1, iar autorul celei mai votate fotografii pe pagina de Facebook a proiectului (www.facebook.com/train4AID) câștigă o excursie oriunde în lume (în limita a 1000 USD).

Cursuri de formare inițială (termen limită de înscriere 8 octombrie; max.75 de participanți pentru ambele module) 
București, FSPUB: Sala Negulescu, vineri 9 octombrie 2015, 10:00 -14:00 sau
București, FSPUB: Sala Negulescu, marți 13 octombrie 2015, ora 16:00 - 20:00

Înscrierea se face până cel târziu 8 octombrie prin completarea formularului de la
http://idc.fspub.unibuc.ro/projects/train4aid/activities/module-de-formare-initiala

Curs de formare avansată (termen limită de înscriere 13 octombrie; max.25 de participanți)
București, FSPUB: Sala Negulescu, vineri 16 octombrie 2015, 10:00-17:00 și sâmbătă 17 octombrie 2015, 10:00-13:00
Participarea acoperă pauze de cafea și prânz pentru ambele zile. Pregătirea este în principal practică și cursanții beneficiază de prezența mai multor experți români care au lucrat în domeniu în alte state.

Înscrierea se face până cel târziu 13 octombrie prin completarea formularului de la
http://idc.fspub.unibuc.ro/projects/train4aid/activities/modul-de-formare-avansata

Concurs de scrieri (termen limită 25 octombrie)
Crezi că poți scrie bine și informat? Poți identifica probleme din alte colțuri ale lumii relevante pentru români și poți arăta că doar fiind conștienți de ele și solidari cu cei în situații mai puțin fericite putem contribui la un viitor mai echitabil pentru fiecare din noi? Atunci înscrie-te la concursul național de scrieri (analiză/reportaj) Prinde TRENdul-Train4AID până cel târziu 25 octombrie 2015. Dacă textul tău este nominalizat între cele 3 texte din finală, va fi publicat în Romanian International Development Review, principala publicație a comunității românești din domeniu. În plus, ca finalist ai parte de premii și de șansa de a câștiga Marele premiu pentru cel mai bun text de analiză sau reportaj - o excursie pentru un reportaj în orice țară din lume la alegere (în limita a 1000 USD)
  • Subiectul tratat trebuie să fie relevant pentru unul din Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (Sustainable Development Goals - SDG) ori programul României de Asistență Oficială pentru Dezvoltare și/sau să reflecte chestiuni contemporane legate de solidaritate și dezvoltare internațională;
  • Textul poate fi unul la care lucrezi în prezent și care tratează chestiuni legate de solidaritate și dezvoltare internațională sau poate fi redactat pe baza informațiilor de la modulele gratuite de formare din cadrul proiectului (în evaluare, participanții de la cursurile de formare au 5 puncte din maxim 100 bonus);
  • Condiții tehnice: text original (i.e aparține integral autorului), în limba română, 1500-2000 cuvinte;
  • Fiecare text trebuie să fie însoțit de numele autorului și datele sale de contact;
Anunțarea finaliștilor: 27-29 octombrie 2015.
Textele vor fi trimise la adresa train4aid@fspub.unibuc.ro, ca atașament în format .doc sau .docx.

Concurs de fotografie (termen limită 11 octombrie)
Ești fotograf amator sau profesionist și ai fotografii mai vechi sau mai noi care spun o poveste despre probleme ale lumii contemporane și solidaritate? Atunci participă la concursul național Prinde TRENdul-Train4AID, iar dacă fotografia ta este nominalizată în finală o vei vedea expusă la expoziția noastră de la metrou timp de două săptămâni în luna octombrie.  Ai astfel parte de cel puțin 40.000 de vizualizări zilnice în stația de metrou Unirii și multe alte vizualizări în mediul online pe pagina de Facebook a proiectului (www.facebook.com/train4AID). În plus, ca finalist ai parte oricum de premii și ai șansa de a câștiga Marele premiu pentru cea mai votată fotografie online - o excursie pentru un fotoreportaj în orice țară din lume, la alegere (în limita a 1000 USD).
  • Fotografiile trebuie să fie relevante pentru unul din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (Sustainable Development Goals - SDG) și/sau să reflecte chestiuni contemporane legate de solidaritate și dezvoltare internațională.
  • Fiecare fotografie trebuie să fie însoțită de un scurt text descriptiv, numele autorului și datele sale de contact.
  • Condiții tehnice: format TIFF, dimensiuni 1930x922 (landscape)
  • Termen limită: 11 octombrie
  • Anunțarea finaliștilor: 12-13 octombrie
  • Expoziție publică la stația de metrou Unirii: 19-31 octombrie.
Fotografiile vor fi trimise la adresa train4aid@fspub.unibuc.ro, ca ataș sau link la fișier de imagine ce respecta condițiile tehnice

Nu ai auzit încă de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și nu știi ce reprezintă solidaritatea și dezvoltarea internațională? Iată aici o scurtă descriere - http://www.theguardian.com/…/sustainable-development-goals-…. Acum însă poți afla mai multe chiar în România și în românește, inclusiv despre politica României în domeniu, participând la cursurile gratuite de formare inițială sau avansată din cadrul proiectului.

Mai multe detalii la http://idc.fspub.unibuc.ro/projects/train4aid/activities.


IDC este singurul responsabil de conținutul acestui material și în nici un context acesta nu poate fi privit ca o reflectare a poziției Uniunii Europene.