FSPUB‎ > ‎Evenimente FSPUB‎ > ‎

[15/07/2016 - Be yourSelfie prin Bucureşti] Premierea celor mai bune fotografii realizate de către liceeni

posted 12 Jul 2016, 04:03 by Anca Dohotariu   [ updated 12 Jul 2016, 04:04 ]

Be yourSelfie prin Bucureşti - premierea celor mai bune fotografii realizate de către liceeni 

Vineri, 15 iulie 2016, ora 14.00, în sediul din Str. Spiru Haret nr. 8 al Facultății de Științe Politice a Universității din București, va avea loc premierea elevilor de liceu care au participat la realizarea expoziției de fotografie Be yourSelfie prin Bucureşti. Evenimentul face parte din etapa finală a proiectului Be yourSelfie prin București, program de educație și istorie urbană pentru studenți și liceeni derulat de FSPUB cu sprijinul UMP și reprezintă ultimul eveniment cu public organizat în cadrul proiectului.

Expoziția va rămâne deschisă publicului larg până în data de 31 august 2016 în clădirea din str Spiru Haret nr. 8, cunoscută și sub denumirea de Casa P. P. Negulescu. Fotografiile au fost realizate de liceenii din Colegiul Național Matei Basarab, Colegiul Național Dimitrie Cantemir, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Colegiul Național Sfântul Sava, Colegiul Național Spiru Haret. Echipa FSPUB ii consideră pe toți tinerii participanți la proiect ca fiind câștigători, în descoperirea și cunoașterea propriului oraș. Cele câteva sute de imagini vor fi evaluate și de către un juriu independent. Un premiu special va fi acordat fotografiei care a primit cele mai multe like-uri pe pagina de Facebook a proiectului (https://www.facebook.com/beyourSelfieprinBucuresti/)

„Be yourSelfie prin București” a avut o dublă menire: de conștientizare a laturii multiculturale a orașului București și de învățare printr-un demers practic de documentare culturală a orașului. Activitățile proiectului au presupus organizarea de sesiuni de formare si ateliere pe teme de educație urbană și vizite ghidate pentru studenți din ciclul de licență (într-o primă etapă) și elevi din cinci licee bucureștene (în a doua etapă). Pornind de la o serie de abordări interdisciplinare, FSPUB și-a propus să răspundă următoarelor întrebări: Ce este un oras? Cum se dezvoltă un oras? Cum funcționează (social, politic, economic, cultural) un oraș? Care sunt câteva dintre problemele majore cu care se confruntă o metropolă, ca Bucureștiul?

Proiectul “Be yourSelfie prin Bucureşti” a avut la baza intenția FSPUB de a ieși din spațiul învățării formale, precum și de a realiza o legatură între învățământul universitar de licență și cel liceal. Activitățile proiectului i-au familiariziat pe tineri cu munca de cercetare în echipă și cu tehnici menite să îmbunătățească abilitățile de comunicare. Proiectul s-a desfășurat în cadrul Programului PA 17/RO-13 – Promovarea diversității prin cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european, derulat prin Mecanismul financiar SEE 2009-2014 și a fost finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României. Valoarea proiectului este de 14.443 euro și durata acestuia este de șapte luni.

Mai multe detalii despre proiectul Be yourSelfie prin București pot fi obținute la: 
Alexandra Iancu (alexandra.ionascu@fspub.unibuc.ro) și Mihai Chioveanu (mihai.chioveanu@fspub.unibuc.ro).