EVENIMENTE STUDENŢEŞTI FSPUB
FSPUB STUDENT EVENTS
EVENEMENTS DES ETUDIANTS DE LA FSPUB

[PREMIILE ANUALE ALE SENATULUI UNIVERSITĂȚII DIN BUCUREȘTI, Ediția IV, 16 decembrie 2020]

posted 23 Dec 2020, 05:44 by COSMIN-STEFAN DOGARU   [ updated 23 Dec 2020, 05:47 ]

Secțiunea: CEA MAI BUNĂ TEZĂ DE DOCTORAT

 

Câștigător, Domeniul Științe sociale:

 

Lixandru Laura Mădălina, “From paper plans to good governance a community-oriented analysis of disaster risk reduction policies in Romania” 

[Coord. prof. univ. drGeorgeta GHEBREA, Facultatea de Științe Politice] 

[15-17 decembrie 2020] Inițiativă mentorat Prima Sesiune - Critical Thinking

posted 15 Dec 2020, 04:22 by COSMIN-STEFAN DOGARU   [ updated 15 Dec 2020, 04:22 ]

Un grup de studenți de la diferite secții și din diverși ani au realizat un ghid de orientare pentru studenții de anul 1, precum și o serie de întâlniri online cu mai tinerii lor colegi (FSPUB).

[12-21 aprilie 2019] ASUBfest, festivalul studenților Universității din București

posted 16 Apr 2019, 07:33 by Echipa de Management al Cercetarii


În perioada 12-21 aprilie 2019, Asociația Studenților din Universitatea din București organizează festivalul studențesc ASUBfest, unul dintre cele mai ample proiecte dedicate studenților UB.

ASUBfest este un festival cultural-educativ dedicat studenților, care încorporează o serie de evenimente culturale, artistice și de dezvoltare personală, menite să schimbe modalitățile de petrecere a timpului liber.

Festivalul cuprinde activități și evenimente non-formale, structurate astfel încât să poată acoperi toate zonele de interes ale studenților, indiferent de domeniul studiat. În același timp, evenimentul oferă alternative studențești în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor de comunicare și socializare care să aibă și un rol constructiv în dezvoltarea culturală și socială a studenților.

Toate evenimentele din cadrul festivalului vor fi disponibile gratuit tuturor studenților din Universitatea din București în limita locurilor disponibile. Menționăm faptul că pentru a participa la unele evenimente este nevoie de înscriere. De asemenea, pe tot parcursul festivalului, toți studenții Universității din București au accesul gratuit la Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Municipiului București, pe baza legitimației de student.

Mai multe informații despre evenimentele din cadrul ASUBFest pot fi consultate pe pagina de Facebook dedicată proiectului.

[8-12/10/2018] Schimb academic cu Universitatea din Varșovia / Academic exchanges with coleagues from the University of Warsaw

posted 15 Oct 2018, 01:31 by FSP UB   [ updated 15 Oct 2018, 09:35 ]


În perioada 8-12 octombrie 2018, o delegație de 10 studenți și 3 profesori de la Facultatea de Științe Politice și Studii Internaționale de la Universitatea din Varșovia, Polonia, au efectuat o vizită de studiu la Facultatea de Științe Politice a Universității din București.

Cu sprijinul Asociației Studenților în Științe Politice din Universitatea din București, aceștia au vizitat Parlamentul României și au participat la o seara de schimb internațional cu studenți ai FSPUB și studenți în schimb internațional la FSPUB.

Din partea asociației, studenții FSPUB care au coordonat activitățile cu delegația poloneză au fost Cătălin Adrian APOSTOL (Licență Relații Internaționale și Studii Europene în limba engleză, an 2), Elena Teodora BĂLAN (Licență Științe Politice în limba engleză, an 3), Lăcrămioara IVAZ (Licență Științe Politice, an 3) și Cosmin Andrei SAMOILĂ (Licență Studii de Securitate, an 3).


---

Between the 8th and the 12th of October 2018, a delegation of 10 students and 3 professors from the Faculty of Political Science and International Studies of the University of Warsaw, Poland, were hosted for a week of academic exchanges at the Faculty of Political Science, University of Bucharest.

With the support of the Association of Political Science Students from the University of Bucharest, these visited the Parliament of Romania and participated at a special evening with students studying at FSPUB for a degree or in a semester/ year mobility.

On behalf of the association, the FSPUB who coordinated the activities for the Polish delegation were Cătălin Adrian APOSTOL (BA in International Relations and European Studies in English, 2nd year), Elena Teodora BĂLAN (BA in Political Science in English, 3rd year), Lăcrămioara IVAZ (BA in Political Science, 3rd year) and Cosmin Andrei SAMOILĂ (BA in Security Studies, 3rd year).

[26/04/2018] Career Talks

posted 17 Apr 2018, 11:58 by Anca Dohotariu   [ updated 17 Apr 2018, 11:58 ]


ASSP & FSPUB 

vă invită
joi, 26 Aprilie 2018
la
Career Talks

un eveniment organizat de 
ASSP în colaboare cu Fundația pentru Tineret a Municipilui Bucureşti
Dacă ești nesigur în ceea ce privește cariera ta viitoare sau ești doar curios în legătură cu job-uri în diverse domenii, te așteptăm cu drag la Career Talks! 

Vom avea ca invitați speakeri renumiți din patru domenii diferite: educație, politică, drept și social media. 

Cum o să arate după-amiaza ta de joi? Noi am structurat-o pe 3 părți: 

1. Mini-conferință: fiecare dintre cei 4 speakeri va vorbi timp de 15 minute despre cariera sa. 

2. Rotativă: vom face 4 cercuri, la fiecare dintre ele stând un speaker. Te vei putea așeza la oricare, iar timp de 15 minute vei putea vorbi cu speakerul, alături de grup. După care totul se rotește, ajungi la cel de-al doilea speaker, vorbești cu el apoi schimbi din nou. Astfel toți participanții ajung să povestească cu fiecare dintre invitați. 

3. Workshop: alege-ți domeniul preferat. Alături de un facilitator, vei putea crea un mindmap despre carieră (alegere job, aplicare job, provocări și orice mai dorești).

Alături de noi vor fi:

-pentru politică: Prof. univ. dr. CRISTIAN PREDA
-pentru drept: ANA-MARIA UDRIȘTE
-pentru educație: TRAIAN BRUMĂ
-pentru social media & jurnalism: CĂLIN PETRAR + un invitat surpriză care va fi anuțat pe 23 aprilie.

Vrei să vii? Ne găsești pe 26 aprilie la sediul Fundației pentru Tineret a Municipiului București, de la ora 17:00. Dar NU UITA să completezi următorul formular: https://goo.gl/forms/1OGNrSjOKGICtw3G3


[17/04/2018 - conferință] - The ABC of Diplomacy

posted 9 Apr 2018, 07:28 by Anca Dohotariu   [ updated 9 Apr 2018, 07:31 ]


Asociația Studenților în Științe Politice 

vă invită la ediția 7 a conferinței 

The ABC of Diplomacy 


Conferința va avea loc Marți, 17 Aprilie 2018, începând cu orele 17:00, la Colegiul Național “Matei Basarab”

Pentru a putea participa la conferință trebuie să te înscrii aici: https://goo.gl/forms/05MRzXH4clrrD9p02

Conferința The ABC of Diplomacy este un proiect de tradiție al ASSP, care contribuie an de an la consolidarea comunității de tineri politologi din București prin facilitarea schimbului de idei între aceștia. Organizată de ASSP-UB încă din 2012, conferința își propune să familiarizeze studenții interesați de științe politice cu conceptul de diplomație, prin analiza celor mai relevante evenimente ce modelează scena internațională.

Participând la “The ABC of Diplomacy” poți intra în contact cu noi perspective asupra unui domeniu de activitate pe care îl poți alege în vederea clădirii unei cariere. Evenimentul reunește specialiști cu experiență în relațiile internaționale și studenți interesați de modul de soluționare a conflictelor, de rolul strategiilor și misiunilor diplomatice.

Ediția din acest an va fi structurată pe patru teme, fiecare fiind analizată și dezbătută de câte un expert, prelegerile fiind urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri:
  • Rolul relațiilor diplomatice în apărarea intereselor statului
  • Diplomația apărării și politica de apărare - profilul României în NATO și UE
  • Egalitatea între sexe în domeniul diplomatic
  • Securitatea internațională în cazul crizelor din Siria
Pentru mai multe detalii poți accesa pagina oficială de Facebook “The ABC of Diplomacy”: https://www.facebook.com/TheABCofDiplomacy/

[28/03/2018 - dezbatere] - Studenți vs Lideri Politici

posted 25 Mar 2018, 10:21 by Anca Dohotariu   [ updated 25 Mar 2018, 10:21 ]
FSPUB 

organizează 

miercuri, 28 martie 2018, ora 17:30, 

în cadrul FSPUB, 
Sala P4, Calea Plevnei nr. 59
dezbaterea:  Studenții FSPUB 
față în față cu

KELEMEN HUNOR Participă la dezbatere: 

studenți de la Facultatea de Științe Politice & 

profesori universitari

Eveniment realizat în cadrul proiectului

Studenți vs Lideri Politici
Proiect al studenților de la Facultatea de Științe Politice a Universității din București 


[martie - aprilie 2018] Studenți vs Lideri Politici

posted 1 Mar 2018, 09:27 by Anca Dohotariu   [ updated 1 Mar 2018, 09:28 ]


Studenți vs Lideri Politici 

Proiect al studenților de la Facultatea de Științe Politice a Universității din București 

Proiectul “Studenți vs Lideri Politici” își propune să trezească interesul tinerilor pentru politica internă a României, într-o perioada în care încrederea în partide și interesul față de activitatea lor scade tot mai mult. În cadrul acestui proiect vor veni la Facultatea de Științe Politice președinții partidelor parlamentare (USR, PNL, UDMR, PMP, ALDE, PSD) pentru a dezbate cu studenții despre prezentul și viitorul Statului Român, aflat la Centenar. În perioada martie – aprilie 2018, președinții principalelor partide vor accepta provocarea unei dezbateri live, fără întrebări prestabilite, dar cu teme alese de studenți prin vot digital. Întâlnirile vor fi moderate de profesori ai FSP-UB.

Vor fi abordate teme de interes major precum educația, justiția sau integrarea pe piată muncii. Totuși, pentru a răspunde cât mai bine intereselor și preocupărilor studenților, restul subiectelor ce urmează a fi dezbătute cu fiecare lider politic în parte for fi votate într-un open poll, pe grupul de facebook al facultății. Odată ajunși în fața studenților, președinții de partid vor extrage bilețele și vor intra în jocul unei dezbateri deschise, în care să prezinte atât viziunea partidului pe care îl reprezintă cât și experiența lor politică.

Durata medie a fiecărei întâlniri va fi de o oră – o oră și jumătate, iar fiecare eveniment va fi anunțat pe site-ul facultății.

Serile se vor încheia cu un moment de socializare și discuții informale cu liderii politici, în care studenții le vor oferi feedback asupra prestației lor și asupra așteptărilor de viitor pe care le au ca tineri în România lui 2018.

[23/11 - 04/12/ 2017] - campanie umanitară "Şosețica"

posted 25 Nov 2017, 07:40 by Anca Dohotariu   [ updated 25 Nov 2017, 07:41 ]
Nous, les étudiants de la Faculté de Sciences Politiques (1e année, section française) de l’Université de Bucarest, nous nous sommes proposé de venir en aide à Saint-Nicolas dans sa mission de collecter 200 paires de chaussettes toutes neuves pour les personnes sans domicile fixe. Ensemble nous offrirons ces petits cadeaux, pleins de chaleur, le 6 décembre 2017.
Ainsi, nous vous invitons à vous joindre à notre campagne jusqu'au 4 décembre, afin d'offrir à votre tour autant de paires de chaussettes que vous le voulez et pouvez. La collecte a lieu à partir du 13 novembre, tous les jours de 12:00 à 20:00, au siège de la Faculté de Faculté de Sciences Politiques, Sciences Politiques, 8, rue Spiru Haret, Bucarest, au siège du CEREFREA, 6, rue Emile Zola, Bucarest et, prochainement, au siège de la Faculté de Sciences Politiques, 59, Calea Plevnei.

Nos partenaires dans cette démarche sont l'Association des Etudiants de Sciences Politiques [ASSP] de l'Université de Bucarest et l'Association Carusel.
Pour en savoir plus sur cette campagne, vous pouvez nous contacter à l'adresse e-mail : soseteleFSP@gmail.com ou au numéro de téléphone (+40) 762 80 45 17.Noi, studenții de la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti (FSPUB) (anul I, secția franceză), ne-am propus să venim în ajutorul lui Moș Nicolae în misiunea sa de a colecta 200 de perechi de șosete noi pentru oameni fără adăpost. Împreună vom oferi aceste mici cadouri, pline de căldură, pe data de 6 decembrie 2017. Așadar, vă așteptăm să vă alăturați campaniei noastre până la data de 4 decembrie, oferind, la rândul vostru, atâtea perechi câte doriți și puteți. Colectarea a început pe 13 noiembrie și are loc în fiecare zi între 12:00 și 20:00, la sediul Facultății de Științe Politice din Strada Spiru Haret, nr. 8, la sediul CEREFREA din Emile Zola, nr. 6 și, în curând, la sediul acultății de Științe Politice din  Calea Plevnei, nr. 59.

Parteneri în acest demers sunt Asociația CARUSEL și Asociația Studenților de la Științe Politice (Universitatea din Bucuresti). 
Pentru mai multe detalii, ne puteți scrie la adresa e-mail: soseteleFSP@gmail.com sau suna la 0762 80 45 17.


[23/11/2017- Dezbatere] Licenţiada - 5 pentru 10!

posted 22 Nov 2017, 22:48 by Anca Dohotariu   [ updated 22 Nov 2017, 22:49 ]
Licenţiada - 5 pentru 10!

 joi, 23 noiembrie 2017, 18 :30, 

FSPUB, Calea Plevnei nr. 59, sala P4 

« Licenţiada, 5 pentru 10 » cuprinde un program a cărei teme a fost aleasă în funcţie de nevoia studenţilor din anul III, dar şi a studenţilor FSPUB de a-i ajuta pe aceştia în alegerea, redactarea şi prezentarea lucrării de licenţă.

La acest eveniment organizat de Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Politice, vor fi prezenţi cinci invitaţi ce vor dezbate pe marginea etapelor, a constrângerilor dar şi a standardelor academice care trebuie respectate în vederea finalizării cu succes a examenului de licenţă. Invitaţi profesori:

Conf. Univ. Dr. Luciana GHICA (FSPUB), director de cercetare al Centrului pentru Studii de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (IDC)

Conf. Univ. Dr. Dragoş PETRESCU (FSPUB), membru titular al Centrului Fundamenta Politica. 

Alţi invitaţi

Gabriel APOSTOL - alumn FSPUB.

Alina CÎRJĂ - Doctorand în Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti şi fondator al Şcolii Româno-Finlandeze din Bucureşti.

Aurelian MOHAN- student la Master of Comparative Politics à Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti (FSPUB).

1-10 of 39