EVENIMENTE STUDENŢEŞTI FSPUB
FSPUB STUDENT EVENTS
EVENEMENTS DES ETUDIANTS DE LA FSPUB

[23/11 - 04/12/ 2017] - campanie umanitară "Şosețica"

posted 25 Nov 2017, 07:40 by Anca Dohotariu   [ updated 25 Nov 2017, 07:41 ]
Nous, les étudiants de la Faculté de Sciences Politiques (1e année, section française) de l’Université de Bucarest, nous nous sommes proposé de venir en aide à Saint-Nicolas dans sa mission de collecter 200 paires de chaussettes toutes neuves pour les personnes sans domicile fixe. Ensemble nous offrirons ces petits cadeaux, pleins de chaleur, le 6 décembre 2017.
Ainsi, nous vous invitons à vous joindre à notre campagne jusqu'au 4 décembre, afin d'offrir à votre tour autant de paires de chaussettes que vous le voulez et pouvez. La collecte a lieu à partir du 13 novembre, tous les jours de 12:00 à 20:00, au siège de la Faculté de Faculté de Sciences Politiques, Sciences Politiques, 8, rue Spiru Haret, Bucarest, au siège du CEREFREA, 6, rue Emile Zola, Bucarest et, prochainement, au siège de la Faculté de Sciences Politiques, 59, Calea Plevnei.

Nos partenaires dans cette démarche sont l'Association des Etudiants de Sciences Politiques [ASSP] de l'Université de Bucarest et l'Association Carusel.
Pour en savoir plus sur cette campagne, vous pouvez nous contacter à l'adresse e-mail : soseteleFSP@gmail.com ou au numéro de téléphone (+40) 762 80 45 17.Noi, studenții de la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti (FSPUB) (anul I, secția franceză), ne-am propus să venim în ajutorul lui Moș Nicolae în misiunea sa de a colecta 200 de perechi de șosete noi pentru oameni fără adăpost. Împreună vom oferi aceste mici cadouri, pline de căldură, pe data de 6 decembrie 2017. Așadar, vă așteptăm să vă alăturați campaniei noastre până la data de 4 decembrie, oferind, la rândul vostru, atâtea perechi câte doriți și puteți. Colectarea a început pe 13 noiembrie și are loc în fiecare zi între 12:00 și 20:00, la sediul Facultății de Științe Politice din Strada Spiru Haret, nr. 8, la sediul CEREFREA din Emile Zola, nr. 6 și, în curând, la sediul acultății de Științe Politice din  Calea Plevnei, nr. 59.

Parteneri în acest demers sunt Asociația CARUSEL și Asociația Studenților de la Științe Politice (Universitatea din Bucuresti). 
Pentru mai multe detalii, ne puteți scrie la adresa e-mail: soseteleFSP@gmail.com sau suna la 0762 80 45 17.


[23/11/2017- Dezbatere] Licenţiada - 5 pentru 10!

posted 22 Nov 2017, 22:48 by Anca Dohotariu   [ updated 22 Nov 2017, 22:49 ]
Licenţiada - 5 pentru 10!

 joi, 23 noiembrie 2017, 18 :30, 

FSPUB, Calea Plevnei nr. 59, sala P4 

« Licenţiada, 5 pentru 10 » cuprinde un program a cărei teme a fost aleasă în funcţie de nevoia studenţilor din anul III, dar şi a studenţilor FSPUB de a-i ajuta pe aceştia în alegerea, redactarea şi prezentarea lucrării de licenţă.

La acest eveniment organizat de Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Politice, vor fi prezenţi cinci invitaţi ce vor dezbate pe marginea etapelor, a constrângerilor dar şi a standardelor academice care trebuie respectate în vederea finalizării cu succes a examenului de licenţă. Invitaţi profesori:

Conf. Univ. Dr. Luciana GHICA (FSPUB), director de cercetare al Centrului pentru Studii de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (IDC)

Conf. Univ. Dr. Dragoş PETRESCU (FSPUB), membru titular al Centrului Fundamenta Politica. 

Alţi invitaţi

Gabriel APOSTOL - alumn FSPUB.

Alina CÎRJĂ - Doctorand în Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti şi fondator al Şcolii Româno-Finlandeze din Bucureşti.

Aurelian MOHAN- student la Master of Comparative Politics à Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti (FSPUB).

[23-26/11/2017] - Forumul Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale (FNSSPRI)

posted 10 Nov 2017, 12:12 by Anca Dohotariu   [ updated 14 Nov 2017, 09:39 ]


Forumul național al studenților la 
științe politice și relații internaționale

Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP) organizează în perioada 23-26 noiembrie cea de-a treia ediție a Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale (FNSSPRI). Evenimentul își propune să reunească 60 de studenți și studente la științe politice și relații internaționale de la facultățile de profil din România.

Intitulată „euROpa 100”, ediția din acest an se desfășoară în pragul unui moment cu o dublă semnificație istorică: 100 de ani de la formarea statului unitar modern român, și comemorarea a 100 de ani de la sfârșitul Marelui Război. În acest context, participanții vor avea ocazia să discute împreună cu politicieni, academicieni și experți în domeniu despre evoluțiile sociale și politice din ultimii 100 de ani.Pe lângă discuțiile alături de invitați, participanții vor avea ocazia să lucreze la un document comun în care să se exprime cu privire la prioritățile pe care ei cred că România ar trebui să le aibă când va prelua Președinția Comisiei Europene în 2019. Acest document va fi distribuit ulterior partenerilor cu scopul de a fi diseminat mai departe.

Principalul obiectiv al FNSSPRI este acela de a asigura un spațiu în care viitorii absolvenți să aibă ocazia de a socializa, de a problematiza evenimentele curente într-un mediu formal și de a crea, pe viitor, o comunitate care să poată contribui la dezvoltarea mediului politic românesc.

Studenții și studentele care doresc se vor putea înscrie până pe data de 13 noiembrie la următorul link: https://fnsspri.ro/inscrie-te

Pentru mai multe informații:
https://fnsspri.ro/
https://www.facebook.com/FNSSPRI/Persoană de contact:
Vlad Bujdei-Tebeica - Manager Proiect
E-mail: vlad.bujdei@cesip.ro

[2-5/05/2017] - Expoziție de pictură "Playing with Art and Political Culture"

posted 2 May 2017, 06:10 by Anca Dohotariu   [ updated 2 May 2017, 06:10 ]


Playing with Art and Political Culture


FSPUB, 8, Spiru Haret Street

2-5/05/2017


2016 was an effervescent year and the beginning of 2017 seems to be the same. Through the lens of creative drawing, this art exhibition aims to present some of the most important moments (political, cultural, social, and environmental) that took place both in Romania and on the international stage in these two periods of time. The drawings are part of Dumitru Paul-Daniel's personal collection, a high-school English teacher and part-time artist from Craiova. His elusory childish techniques bring new light on the events that have already stratified in the collective mind as violent, superfluous or mainstream.


Organizers: 
Marin Constantin-Alexandru, Iosipescu Matei-Neagu, Seblewongel Medelcho (SPE III)

Supervizor: Lect. univ. dr. Oana Valentina Suciu

[07/04/2016 – Conferință] The ABC of Diplomacy - ediția a VI-a

posted 4 Apr 2017, 03:00 by Anca Dohotariu   [ updated 4 Apr 2017, 03:01 ]


Studenții FSPUB sunt aşteptați la ediția a VI-a a conferinței The ABC of Diplomacy care va avea loc pe joi, 6 aprilie 2017, începând cu orele 17:30 la Şcoala Centrală (str. Icoanei 3-5).


“The ABC of diplomacy” este unul dintre cele mai importante evenimente organizate de ASSP cu regularitate in decursul ultimilor ani si are ca scop abordarea unor subiecte de actualitate de pe scena international a diplomatiei. 

Anul acesta, tema aleasa de colectivul studenților FSPUB  este “viitorul democratiei in contextul reafirmarii miscarilor nationaliste în SUA şi Europa – cazurile: Brexit si alegerea lui Donald Trump”. 

Invitați: 

Răzvan Munteanu 
Gabriel Micu 
Mihai Sebe.

[9-10 iunie 2017 – Apel la contribuții] Conferința Doctoranzilor în Ştiințe Politice, Democrație şi bună guvernare

posted 28 Mar 2017, 04:01 by Anca Dohotariu   [ updated 28 Mar 2017, 04:02 ]


Şcoala Doctorală de Ştiințe Politice a Universității din Bucureşti 

vă invită în data de 9-10 iunie la ediția din 2017Conferinței Doctoranzilor intitulată 

“Democrație şi bună guvernare” 

Paneluri:

1. Democrație şi design instituțional
2. Buna guvernare: statul responsabil şi procesul politicilor
3. Politici ale identității
4. Perspective internaționale

Cercetătorii, cadrele didactice şi doctoranzii care lucrează în domeniu sau pe teme conexe sunt invitați să trimită propunerile lor (titlul şi rezumatul lucrării, 1500-2000 caractere, în limba română sau engleză), precum şi ocupația şi afilierea instituțională la adresa: conferinta.doctoranzi@gmail.com

Cele mai bune lucrări vor fi publicate într-un volum colectiv.

 

[Interviu] Société, guerre et violence

posted 15 Mar 2017, 10:32 by Echipa de Management al Cercetarii   [ updated 15 Mar 2017, 10:33 ]

Vă semnalăm apariţia interviului realizat cu profesorul Arend Lijphart, autorul lucrării “Patterns of Democracy”, publicată în 1999 la Yale University Press.

În cadrul interviului Arendt Lijphart Arend Lijphart, profesor emerit de științe politice la Universitatea din California din Statele Unite şi unul dintre cei mai influenţi politologi din lume la ora actuală, descrie sistemele electoral și de partide din America.

Vă invităm să citiți interviul publicat pe platforma Europunkt.ro, disponibil în limba engleză și română.
Interview with Arend Lijphart, professor at the University of California: “The American system has not worked well at all in recent decades”

Europunkt:
http://europunkt.ro/2017/03/13/interview-with-arend-lijphart-professor-at-the-university-of-california-the-american-system-has-not-worked-well-at-all-in-recent-decades/

Blog: https://adrianvladimircostea.wordpress.com/2017/03/13/interview-with-arend-lijphart-professor-at-the-university-of-california-the-american-system-has-not-worked-well-at-all-in-recent-decades/

Interviu cu Arend Lijphart, profesor la Universitatea din California: „Sistemul american nu a funcționat deloc bine în ultimele decenii”
Europunkt: http://europunkt.ro/2017/03/13/interviu-cu-arend-lijphart-profesor-la-universitatea-din-california-sistemul-american-nu-a-functionat-deloc-bine-in-ultimele-decenii/

[10 martie 2017 – proiecţie film] Trumped: The Greatest Political upset of all Time

posted 7 Mar 2017, 23:26 by Anca Dohotariu   [ updated 7 Mar 2017, 23:26 ]

The Political Science Club invites you to the screening of Trumped: Inside the Biggest Political Upset of All Time, a documentary tackling the shocking victory of Republican candidate Donald Trump in the US Presidential Election. The documentary brings unprecedented access and never-before-seen footage of candidate Trump, from the primaries through the debates to the dawning realization that the controversial businessman will become the 45th President of the United States. We encourage all students and even interested faculty to attend. The screening will be followed a by a short discussion on the topic of the US elections.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1139238819532578/

More articles and events at: http://thepoliticalscienceclub.com/

Movie: http://www.imdb.com/title/tt6408738/

[Succes studențesc FSPUB la NATO] Radu-Alexandru FENERIU (Master Comparative Politics)

posted 25 May 2016, 23:16 by FSP UB   [ updated 25 May 2016, 23:17 ]

Ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm faptul că în cadrul competiției de lucrări organizate de NATO - Peace and Security in the 21st Century: A Youth Perspective for Achieving It, RADU-ALEXANDRU FENERIU, student al facultății noastre la programul de Master Comparative Politics a fost desemnat câștigător al competiției, alături de alți șase studenți de la prestigioase universități din Belgia, Cehia, Danemarca, Grecia, Italia, și Olanda.

Competiția s-a adresat tinerilor din toate statele membre NATO și câștigătorii vor efectua o vizită la sediul NATO de la Bruxelles la sfârșitul lunii iunie. 

Îl felicităm pe Radu pe această cale în mod oficial și vă dorim tuturor succese în tot ceea ce întreprindeți.

Detalii despre admitere la programele de master ale FSPUB pot fi accesate la http://www.fspub.unibuc.ro/admitere/master 

[14/04/2016 - Carieră] Atelier cu absolvenți FSPUB angajați în administrația publică centrală despre oportunitățile de carieră ale studenților în științe politice

posted 13 Apr 2016, 23:49 by FSP UB   [ updated 13 Apr 2016, 23:49 ]

Echipa „Idei cu Impact” și Asociația Studenților în Științe Politice - Universitatea București au deosebita plăcere de a vă invita în cadrul atelierului Idei cu impact, eveniment ce va avea loc la Tonka Soul Cafe (Strada Biserica Amzei nr 19, Zona Piața Romană), joi, 14 aprilie 2016, de la ora 17:30.

„Idei cu Impact” este un atelier în care alumni ai Facultății de Științe Politice ai Universității București, care lucrează în prezent în administrația publică, vin și le vorbesc studenților FSPUB despre evoluția lor în facultate, cariera pe care au urmat-o ulterior și care sunt oportunitățile reale după terminarea facultății.

Invitați (absolvenți FSPUB):
  • Ramona PĂUN, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice
  • Irina IONESCU, Președinția României
  • Călin RADU, Direcția pentru Relații cu Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Externe
  • Radu IACOB, Secretariatul General al Guvernului României

1-10 of 31