EVENIMENTE STUDENŢEŞTI FSPUB
FSPUB STUDENT EVENTS
EVENEMENTS DES ETUDIANTS DE LA FSPUB

[Interviu] Société, guerre et violence

posted 15 Mar 2017, 10:32 by Echipa de Management al Cercetarii   [ updated 15 Mar 2017, 10:33 ]

Vă semnalăm apariţia interviului realizat cu profesorul Arend Lijphart, autorul lucrării “Patterns of Democracy”, publicată în 1999 la Yale University Press.

În cadrul interviului Arendt Lijphart Arend Lijphart, profesor emerit de științe politice la Universitatea din California din Statele Unite şi unul dintre cei mai influenţi politologi din lume la ora actuală, descrie sistemele electoral și de partide din America.

Vă invităm să citiți interviul publicat pe platforma Europunkt.ro, disponibil în limba engleză și română.
Interview with Arend Lijphart, professor at the University of California: “The American system has not worked well at all in recent decades”

Europunkt:
http://europunkt.ro/2017/03/13/interview-with-arend-lijphart-professor-at-the-university-of-california-the-american-system-has-not-worked-well-at-all-in-recent-decades/

Blog: https://adrianvladimircostea.wordpress.com/2017/03/13/interview-with-arend-lijphart-professor-at-the-university-of-california-the-american-system-has-not-worked-well-at-all-in-recent-decades/

Interviu cu Arend Lijphart, profesor la Universitatea din California: „Sistemul american nu a funcționat deloc bine în ultimele decenii”
Europunkt: http://europunkt.ro/2017/03/13/interviu-cu-arend-lijphart-profesor-la-universitatea-din-california-sistemul-american-nu-a-functionat-deloc-bine-in-ultimele-decenii/

[10 martie 2017 – proiecţie film] Trumped: The Greatest Political upset of all Time

posted 7 Mar 2017, 23:26 by Anca Dohotariu   [ updated 7 Mar 2017, 23:26 ]

The Political Science Club invites you to the screening of Trumped: Inside the Biggest Political Upset of All Time, a documentary tackling the shocking victory of Republican candidate Donald Trump in the US Presidential Election. The documentary brings unprecedented access and never-before-seen footage of candidate Trump, from the primaries through the debates to the dawning realization that the controversial businessman will become the 45th President of the United States. We encourage all students and even interested faculty to attend. The screening will be followed a by a short discussion on the topic of the US elections.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1139238819532578/

More articles and events at: http://thepoliticalscienceclub.com/

Movie: http://www.imdb.com/title/tt6408738/

[Succes studențesc FSPUB la NATO] Radu-Alexandru FENERIU (Master Comparative Politics)

posted 25 May 2016, 23:16 by FSP UB   [ updated 25 May 2016, 23:17 ]

Ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm faptul că în cadrul competiției de lucrări organizate de NATO - Peace and Security in the 21st Century: A Youth Perspective for Achieving It, RADU-ALEXANDRU FENERIU, student al facultății noastre la programul de Master Comparative Politics a fost desemnat câștigător al competiției, alături de alți șase studenți de la prestigioase universități din Belgia, Cehia, Danemarca, Grecia, Italia, și Olanda.

Competiția s-a adresat tinerilor din toate statele membre NATO și câștigătorii vor efectua o vizită la sediul NATO de la Bruxelles la sfârșitul lunii iunie. 

Îl felicităm pe Radu pe această cale în mod oficial și vă dorim tuturor succese în tot ceea ce întreprindeți.

Detalii despre admitere la programele de master ale FSPUB pot fi accesate la http://www.fspub.unibuc.ro/admitere/master 

[14/04/2016 - Carieră] Atelier cu absolvenți FSPUB angajați în administrația publică centrală despre oportunitățile de carieră ale studenților în științe politice

posted 13 Apr 2016, 23:49 by FSP UB   [ updated 13 Apr 2016, 23:49 ]

Echipa „Idei cu Impact” și Asociația Studenților în Științe Politice - Universitatea București au deosebita plăcere de a vă invita în cadrul atelierului Idei cu impact, eveniment ce va avea loc la Tonka Soul Cafe (Strada Biserica Amzei nr 19, Zona Piața Romană), joi, 14 aprilie 2016, de la ora 17:30.

„Idei cu Impact” este un atelier în care alumni ai Facultății de Științe Politice ai Universității București, care lucrează în prezent în administrația publică, vin și le vorbesc studenților FSPUB despre evoluția lor în facultate, cariera pe care au urmat-o ulterior și care sunt oportunitățile reale după terminarea facultății.

Invitați (absolvenți FSPUB):
  • Ramona PĂUN, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice
  • Irina IONESCU, Președinția României
  • Călin RADU, Direcția pentru Relații cu Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Externe
  • Radu IACOB, Secretariatul General al Guvernului României

[14/04/2016 – Conferință] 'Idei cu Impact' - „Administrația Publică: eșec sau reușită"

posted 13 Apr 2016, 05:36 by Anca Dohotariu   [ updated 13 Apr 2016, 05:51 ]Asociației Studenților în Științe Politice, Universitatea București organizează workshopul de carieră "Idei cu Impact".

Scopul evenimentului este de a reuni, într-un cadru de dialog restrâns, absolvenții și studenții de științe politice, iar începând cu această ediție, și absolvenții de relații internaționale, pentru a dezbate rolul jucat de acest domeniu în pregătirea și formarea lor pentru o viitoare carieră, pentru piața muncii.

Tema ediției de anul acesta este „Administrația Publică: eșec sau reușită”, iar prin intermediul invitaților, care au o pregătire academică în științe politice/relații internaționale, vrem să aflăm care sunt șanse construirii unei cariere în administrația publică, plecând de la studiile în domeniu.

La eveniment sunt invitați următorii speakeri :

Ramona Păun- consilier Secretar de Stat în cadrul Ministerului Muncii;
Călin Radu- Ministerul Afacerilor Externe, membru al corpului diplomatic și consular al României; 
Irina Ionescu- consilier în cadrul Administrației Prezidențiale; Radu Iacob- Cancelariei Primului-Ministru, Direcția Coordonare Politici și Programe.

Evenimentul va avea loc joi, 14 aprilie 2016, la Tonka Soul Cafe de pe Strada Biserica Amzei nr. 19, zona Piața Romană. 

[07/04/2016 – Conferință] The ABC of Diplomacy - ediția a V-a

posted 6 Apr 2016, 05:20 by Anca Dohotariu   [ updated 6 Apr 2016, 12:06 ]


Studenții FSPUB sunt aşteptați la ediția a V-a a conferinței The ABC of Diplomacy care va avea loc pe 7 aprilie 2016, ora 17.30, la Colegiul Naţional Matei Basarab, Strada Matei Basarab 32. 


Tema acestei ediţii a fost aleasă de către studenţii Facultății de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, reflectând astfel dorinţa acestora de a afla cat mai multe informaţii despre una dintre cele mai dezbătute probleme cotidiene, concentrându-se, cu precădere, asupra situației refugiaţilor sirieni şi repercusiunilor existenței și a statutului acestora, din punct de vedere al relaţiilor diplomatice dintre statele afectate. 

Invitaţii ce vor lua parte la eveniment, in calitate de speakeri sunt: 

Domnul Ambasador Bogdan Lucian Aurescu, diplomat de carieră cu o experiența de 18 ani in Cadrul Ministerului Afacerilor Externe și profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității București. 

Domnul Răzvan Buzatu, doctor în economie, lector permanent la şcoala NATO din Oberammergau şi fondator al Quantum Group Corporation. 

Domnul Cătălin Buciumeanu, doctorand al Facultăţii de Filozofie din cadrul Universităţii Bucureşti, masterand al Academiei Naţionale de Informaţii și lector în cadrul Colegiului Național de Apărare. 

În calitate de moderator al evenimentului, va participa domnul Mihai Chioveanu, profesor universitar în cadrul Facultății de Științe Politice a Universității din București, și Director al Departamentului de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii de Securtitate. 

[13/04/2016 – Conferință] Putere, Pace, Securitate, ,,Securitate în noul context internațional: evoluții și vulnerabilități’’

posted 30 Mar 2016, 13:47 by Anca Dohotariu   [ updated 1 Apr 2016, 06:41 ]


Grupul de Studii de Securitate din cadrul Facultății de Științe Politice a Universității din București organizează
cea de-a treia ediție a conferinței Putere, Pace, Securitate, ,,Securitate în noul context internațional: evoluții și vulnerabilități’’. 

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. 

Conferința face parte din seria de evenimente desfășurate de către Grupul de Studii de Securitate ce urmăreşte prezentarea și dezbaterea unor lucrări de cercetare din domeniul securității, relațiilor internaționale și intelligence-ului. Aceasta se va desfășura în patru paneluri, în care studenții și cei interesați vor dezbate tematici precum Noile paradigme de securitate și intelligence în Europa și în lume; Politica externă și de securitate a României; Migraţia în secolul XXI: între securitate şi ajutor umanitar; Securitate regională în noul context global. 

Grupul este fondat la iniţiativa unor studenți din cadrul specializării Studii de Securitate a Facultăţii de Ştiinţe Politice și are ca principal scop facilitarea interacțiunii dintre studenții interesați de aceste domenii și specialiști în domeniile de interes.

Conferința va avea loc pe data de 13 aprilie 2016, la Palatul Parlamentului. 

                                           Studenții care doresc să se înscrie la conferință pot accesa următorul link.

DIALECTICA - dezbateri pe teme de politică actuală

posted 10 Jan 2016, 20:35 by FSP UB   [ updated 13 Jan 2016, 00:32 ]Studenții FSPUB vă invită la o serie de dezbateri pe teme de politică actuală, 
organizate în cadrul proiectului DIALECTICA


Fără niciun dubiu, ne aflăm pe alte coordonate existenţiale. Un Nouvelle Vague s-a ridicat prin suprapunerea individualităţilor şi crezurilor persoanelor care încearcă să îşi recalibreze viaţa, nu într-un univers paralel caracterizat de relativismul einsteinian, ci în România. Încercăm să ''gândim cu voce tare'' după o lungă perioadã în care expresia de ordine a fost ''silentio stampa'' (chiar dacă slabe ecouri se mai făceau auzite cu intermitenţe) şi să observăm dacă ideile şi nevoile pe care le identificăm în plan socio-cultural sunt compatibile cu adevărat cu ceea ce necesită societatea românească pentru a se repune pe o axa morală decentă, pentru a evita derapajele de orice natură şi mai presus de toate, pentru a ne redescoperi pe noi ca indivizi. A sosit momentul în care nu ne mai putem permite să gândim ''mic''. 

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv am decis să punem în joc cea mai valoroasă armă pe care o deţinem la ora actuală - Dialectica. Teză-antiteză-sinteză, cum ne spunea Hegel la începutul secolului XIX, aceasta este esenţa Dialecticii, sau transpus într-o terminologie mult simplificată, argument-contra-argument-lămurire. Cunoaşterea este fundamentată pe principiile Dialecticii care rezidă în analiza şi discutarea argumentelor contradictorii în vederea aflării adevărului, sau a compromisului care a dus la emergenţa lui.

Raţiunea, critica progresivă, arta controversei (eristica lui Schopenhauer) şi sondarea continuă a realităţii sunt singurele care ne pot ajuta să ţinem pasul în postmodernitate cu fenomenele care se dezvoltată cu o repeziciune atât de mare, încât avem impresia că toleranţa făţişă faţă de evoluţie şi acceptarea decalajului dintre noi şi lume sunt singurele alternative. Ei bine nu, omul mileniului III este cel care ştie să îşi dezvolte o instrumentaţie adecvată în vederea supravieţuirii pe nişte coordonate absurde nu tocmai favorabile lui, iar unul din aceste instrumente este Dialectica. Be aware of it and you'll succeed!
Pentru mai multe detalii despre acdset proiect precum și pentru vizionarea dezbaterilor, vă rugăm să accesați următoarele pagini:


De asemenea, coordonatorii acestui proiect pot fi contactați la următoarele adrese de mail:

Constantin-Alexandru Marin, SPE II: marinconstantinalexandru@gmail.com
Matei-Neagu Iosipescu, SPE II: iosipescumatei@gmail.com
Aurelian Mohan, SPR II: aurelianm86@gmail.com

[19/10/2015 - The Political Science Club: Movie Marathon]

posted 18 Oct 2015, 13:07 by FSP UB   [ updated 18 Oct 2015, 13:08 ]

Amfiteatrul Rosetti (3, Negru Vodă st.), October 19th, 10:00 

The Political Science Club resumes its series of cultural events with its most ambitious movie-viewing project to date: The Movie Marathon! Join us for 12 hours of absolute cinematic classics and get acquainted to ideas and concepts that will help you better understand social and political phenomena, but also enrich your knowledge! All the students and professors of our faculty are invited! The schedule is the following:

10:00 – The Monuments Men (George Clooney, 2014)

12:00 – The Great Dictator (Charles Chaplin, 1940)

14:10 – Lunch Break

15:45 – Presentation About The Political Science Club

16:00 – Citizen Kane (Orson Welles, 1941)

18:00 – The Candidate (Michael Ritchie, 1972)

20:00 – The Pianist (Roman Polanski, 2002)

The Political Science Club, an initiative of the FSPUB students from the English language study programmes. All students are welcomed at the Club’s public events.

The Political Science Club does not own any of the materials projected, as they belong to the respective owners. The movies are shown in accordance to Law no. 8 of March 14th 1996 regarding copyright - Chapter VI, Article 33 i) states that “The presentation and execution of a copyrighted material is permitted during activities of education institutions, only for specific purposes and on condition that the presentation or execution, as well as the access of the public, are free of charge”

[17/12/2014 - The Political Science Club: Movie Screening & Debate] Christmas and Politics

posted 15 Dec 2014, 23:00 by FSP UB   [ updated 15 Dec 2014, 23:04 ]


Sala B/Ghiță Ionescu (8, Spiru Haret st.), December 17th, 12:00

On Wednesday, December 17th 2014, The Political Science Club (formerly known as The SPE Nation Club) will have its last event of this year and, in the spirit of the winter holidays, it will organize a movie screening and debate that revolves around Christmas.

As the song says, Christmas is "the most wonderful time of the year" - a time when (supposedly) the everyday problems are put aside, and people find inner peace in the comfort of their homes while being surrounded by friends and family members. However, the situation is not always so in politics, where the fire of conflict (from the chimney) is still sparked by more or less subtle remarks regarding the opposition or individuals who share different ideas and values. Some politicians choose to antagonize "the other side", others present themselves in a superior and more ethical light, but they all capitalize on the winter holidays to promote their message.

Join us for a very political communication-oriented debate, as we will watch clips with holiday greetings from various political figures from Romania, the United States of America, and Great Britain. This comparative perspective is meant to show how such a globalized holiday like Christmas can be used and understood by political elites in different ways, in order to fulfil an agenda.

The estimated length of the event is one hour.

The Political Science Club, an initiative of the FSPUB students from the English language study programmes. All students are welcomed at the Club’s public events.

1-10 of 25