FSPUB‎ > ‎student events‎ > ‎

[martie - aprilie 2018] Studenți vs Lideri Politici

posted 1 Mar 2018, 09:27 by Anca Dohotariu   [ updated 1 Mar 2018, 09:28 ]

Studenți vs Lideri Politici 

Proiect al studenților de la Facultatea de Științe Politice a Universității din București 

Proiectul “Studenți vs Lideri Politici” își propune să trezească interesul tinerilor pentru politica internă a României, într-o perioada în care încrederea în partide și interesul față de activitatea lor scade tot mai mult. În cadrul acestui proiect vor veni la Facultatea de Științe Politice președinții partidelor parlamentare (USR, PNL, UDMR, PMP, ALDE, PSD) pentru a dezbate cu studenții despre prezentul și viitorul Statului Român, aflat la Centenar. În perioada martie – aprilie 2018, președinții principalelor partide vor accepta provocarea unei dezbateri live, fără întrebări prestabilite, dar cu teme alese de studenți prin vot digital. Întâlnirile vor fi moderate de profesori ai FSP-UB.

Vor fi abordate teme de interes major precum educația, justiția sau integrarea pe piată muncii. Totuși, pentru a răspunde cât mai bine intereselor și preocupărilor studenților, restul subiectelor ce urmează a fi dezbătute cu fiecare lider politic în parte for fi votate într-un open poll, pe grupul de facebook al facultății. Odată ajunși în fața studenților, președinții de partid vor extrage bilețele și vor intra în jocul unei dezbateri deschise, în care să prezinte atât viziunea partidului pe care îl reprezintă cât și experiența lor politică.

Durata medie a fiecărei întâlniri va fi de o oră – o oră și jumătate, iar fiecare eveniment va fi anunțat pe site-ul facultății.

Serile se vor încheia cu un moment de socializare și discuții informale cu liderii politici, în care studenții le vor oferi feedback asupra prestației lor și asupra așteptărilor de viitor pe care le au ca tineri în România lui 2018.