[Cursuri limbi balcanice]

posted 12 Mar 2018, 08:35 by Mirela Padurean ‎(Secretariat FSPUB)‎   [ updated 12 Mar 2018, 08:35 ]
În Institutul de Studii Sud-Est Europene se vor organiza începând de luni, 19 martie, cursuri de limbi balcanice, mulțumită disponibilității și generozității câtorva colegi și prieteni ai Institutului. Pentru început vor fi organizate cursuri de neogreacă (Lia Brad Chisacof și Ștefan Petrescu), sârbă (Mihail Hâncu) și turcă osmană (Radu Dipratu), la care se adaugă cursurile de albaneză (Cătălina Vătășescu), care au loc deja în Institutul nostru de mai mulți ani și care, desigur, vor continua. În măsura disponibilităților, acestor patru cursuri li se vor adăuga în viitor și altele (bulgară, arabă, armeană etc.).

Cursurile (a căror durată este de 2 ore) vor avea loc o dată pe săptămână, la sediul Institutului de Studii Sud-Est Europene, din Casa Academiei, Calea 13 Septembrie nr. 13, corp B, et. 4, sect. 5, București, în zile și la ore care urmează să fie stabilite de comun acord între profesori și cursanți în săptămâna 19-23 martie. Ele sunt în mod larg deschise atât colegilor din Institutele Academiei, cât și doctoranzilor, masteranzilor și studenților din Facultățile Universității București.

Cei care doresc să se înscrie la aceste cursuri sunt rugați să anunțe acest lucru printr-un e-mail trimis atât la adresa Institutului (issee@acadsudest.ro), cât și profesorilor respectivi, în funcție de cursul la care înscrierea urmează să se facă, până joi, 15 martie. Înscrierile se pot face, de asemenea, pentru mai multe cursuri în paralel. Adresele de e-mail sunt următoarele: doamna dr. Cătălina Vătășescu (catavata49@yahoo.fr), doamna dr. Lia Brad Chisacof (lia_chisacof@yahoo.co.uk), domnul dr. Ștefan Petrescu (stefan_petrescu@hotmail.com), domnul Mihail Hâncu (mihailhancu@gmail.com), domnul dr. Radu Dipratu (dipratu_radu@yahoo.com).