[Dezbaterea ”De la prăbușirea URSS la invazia din Ucraina și implicațiile pentru flancul estic al NATO”]

posted 21 Mar 2022, 04:43 by COSMIN-STEFAN DOGARU   [ updated 21 Mar 2022, 04:44 ]
Miercuri, 23 martie, de la ora 19.00, vă invităm să asistați la dezbaterea cu titlul ”De la prăbușirea URSS la invazia din Ucraina și implicațiile pentru flancul estic al NATO.” Discuția, la care vor participa profesorii FSPUB Ruxandra Ivan și Serban Filip Cioculescu, va aborda chestiunea războiului ruso-ucrainean, politica Rusiei în străinătatea apropiată și politica de securitate și apărare a Rusiei în regiunea Mării Negre și va fi moderată de Armand Gosu, membru GDS și profesor la FSUB.
Discuțiile se vor axa și pe răspunsul Occidentului la amenințările Rusiei după 2014, dar și pe modul în care, după prăbușirea URSS, Rusia a colaborat cu Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și Turcia în regiunea Mării Negre, mai ales în domeniul energetic.
O altă temă pe care o propunem este politica estică, din 1989 și până astăzi, și felul în care Bucureștiul a reacționat la principalele evenimente de la granița de răsărit a României.
Evenimentul live va fi preluat și pe pagina FSPUB. Înscrierile se pot realiza accesând link-ul: https://bit.ly/cafeneaua-civica-rusia