[INFORMARE: mobilități de studii ERASMUS+]

posted 6 Apr 2021, 09:36 by COSMIN-STEFAN DOGARU   [ updated 6 Apr 2021, 09:36 ]

Universitatea din București a decis, în ședința de coordonare BECA din 5 aprilie 2021, validarea rezultatelor selecțiilor organizate de facultăți pentru mobilități de studii Erasmus 2021-2022 și desemnarea tuturor rezervelor rezultate la selecție drept titulari de grant ERASMUS.

Această decizie a fost luată datorită faptului că unele facultăți nu și-au ocupat locurile finanțabile alocate, luând în considerare suma alocată Universității din București pentru mobilități studenți (stagii de studii) ERASMUS pentru 2021-2022 și în scopul creșterii numărului de bursieri Erasmus. 

Finanțarea Erasmus este pentru maxim un semestru din anul academic 2021-2022, cu precizarea că finanțarea Erasmus se acordă numai bursierilor care vor efectua mobilitatea fizic în țara/universitatea gazdă, urmarea cursurilor online la universitatea gazdă nu se finanțează. 
În cazul în care instituția gazdă oferă cursurile în format online, prezența fizică în țara gazdă pe toată durata mobilității este o condiție obligatorie de finanțare și de recunoaștere oficială a mobilității Erasmus.