Anunțuri practică | Announcements internships | Annonces stages pratiques

Anunțuri practică
Announcements internships
Annonces stages pratiques

[Workshop 4-7/12/2018] ”Investigarea Corupției și Crimei Organizate – Tehnici Avansate de Colectare și Procesare a Datelor”

posted 23 Nov 2018, 10:14 by Anca Dohotariu   [ updated 23 Nov 2018, 10:14 ]RISE Project România, membră Organized Crime and Corruption Reporting Project invită studenții FSPUB să participe la workshop-ul ”Investigarea Corupției și Crimei Organizate – Tehnici Avansate de Colectare și Procesare a Datelor”, care se va desfășuara la București în perioada 4-7 decembrie 2018.

Proiectul este finanțat de Ambasada SUA și include organizarea de workshop-uri în marile centre universitare din țară. Prin participarea activă la acest workshop, studenții vor avea posibilitatea de a învăța și de a pune în practică tehnici avansate de colectate de date, analiză de date cât și tehnici de vizualizare a informației. 

Participarea la workshop este gratuită, toate costurile (plata trainerilor, mesele de prânz, închirierea sălii, etc.) fiind suportate de RISE Project. La finalul cursurilor, studenții vor primi adeverințe de paricipare din partea Rise Project, cu posibilitatea de a fi recrutați pe viitor. 

Workshop-ul se va întinde pe durata a 4 zile (4-7 decembrie), între orele 10:30 si 16:30.

Studenții se pot înscrie la curs prin trimiterea unui CV și a unei scrisori de intenție
la adresa contact@riseproject.ro, urmând a fi selectați maxim 20 de participanți.

http://www.riseproject.ro/

https://reportingproject.net/occrp/

[Stagii de practică] - Administrația Prezidențială

posted 26 Oct 2018, 02:00 by Anca Dohotariu   [ updated 27 Nov 2018, 02:38 ]

FSPUB lansează un nou apel pentru selecția studenților FSPUB în vederea efectuării unor stagii de practică, în cadrul Administrației Prezidențiale,  de-a lungul anului universitar 2018-2019. 


Eligibilitate şi condiții de desfăşurare a stagiului: 

        - studenții în anul al III-lea de licență, masteranzii (orice an) şi doctoranzii (orice an) interesați sunt rugați să trimită până pe data de 9 noiembrie 2018, ora 12.00, CV-ul şi o scrisoare de intenție la adresa 
burse@fspub.unibuc.ro 

        - pregătire şi competenţe în domeniul politicii interne; 

        - disponibilitatea de a lucra pe un laptop personal şi prin intermediul unei conexiuni internet proprii (stick, hotspot cu mobilul).

        - un număr de 4 studenţi FSPUB îşi vor efectua stagiile de practică de-a lungul anului universitar 2018-2019 (câte un student pe lună, pe durata ianuarie 2019 – aprilie 2019 inclusiv) 


Calendar selecţie: 


        9 noiembrie 2018, ora 12.00: studenții interesați vor trimite CV-ul şi o scrisoare de intenție la adresa 
burse@fspub.unibuc.ro 

 

        20 noiembrie 2018 – FSPUB transmite Administrației Prezidențiale lista candidaților selectați, precum şi CV-urile şi scrisorile de intenţie ale acestora; 


        20 - 30 noiembrie 2018: analiza CV-urilor și a scrisorilor de intenție şi programarea interviurilor cu candidații selectați (se vor prezenta la interviu doar studenții contactați direct de Administrația Prezidențială). Atenție! studenții selectați vor fi contactați cu cel mult 48 de ore înainte de interviu, prin urmare este important ca în perioada 20-30 noiembrie, din motive organizatorice, candidații selectați să fie disponibili pentru a se prezenta la interviu. 

        03 decembrie 2018 – FSPUB face publice numele studenţilor selectaţi


        7 ianuarie 2019 – primul student începe stagiul de practică (data orientativă, în funcţie de procesul administrativ de selecție). 


Lista studenților selectați în urma interviului de la Administrația Prezidențială este disponibilă aici.


[Internship] PSnews

posted 4 Oct 2018, 02:15 by Anca Dohotariu   [ updated 4 Oct 2018, 02:37 ]Echipa psnews.ro este formată dintr-un grup de jurnalişti care nu sunt mulţumiţi doar cu ceea ce aud în conferinţele de presă, de ceea ce citesc în comunicatele sau declaraţiile oficiale ale politicienilor, ci prezintă spusele şi faptele oamenilor ce compun clasa politică aşa cum sunt ele, necenzurate de consilieri, netrecute prin filtru de partid, necosmetizate. Pe scurt, noi vă prezentăm ştirea, dvs trageţi singuri concluziile.
 Pentru că suntem profesionişti nu ne rezumăm doar la a prezenta vorbe şi fapte, ci le ilustrăm cu documente în exclusivitate, fotografii şi înregistrări video.

 

În acest context, avem în vedere cooptarea unor studenți în internship neplătit, cu posibilitatea angajării acestora. 

 

Scopul nostru este de a forma acești studenți în domeniul jurnalistic, prin conectarea lor la cotidianul vieții de ziarist.

 

Perioada de internship neplătit va fi de 4 săptămâni, 4 ore pe zi, de luni până vineri, intervalul orar urmând a fi stabilit în funcție de programul fiecăruia dintre studenți.Pentru detalii, o puteți contacta pe Marinela Angheluș, redactor-șef Psnews.romarinela.anghelus@gmail.com

 

[ Anunț internship ] - Societatea Academică din România

posted 13 Jul 2018, 00:49 by Anca Dohotariu   [ updated 13 Jul 2018, 00:50 ]


Internship - Societatea Academică din România

 

 

Societatea Academică din România recrutează stagiari pentru activităţi de documentare în domeniul politicilor publice, comunicare şi administrative.

 

Responsabilităţi:

- activităţi de cercetare și monitorizare în domeniul politicilor publice;

- acordarea de asistenţă în organizarea unor evenimente, campanii, etc;

- participarea la evenimente de politici publice;

- participarea la redactarea unor cereri de finanțare pentru proiecte viitoare;

- acordarea de asistenţă în departamentul de relaţii publice (inclusiv prelucrarea unor materiale pentru comunicarea online);

- activităţi de comunicare și administrative pentru campaniile Școli Curate, Ia Statul La Întrebări, Verifică Integritatea, Harta Corupției, Harta transparenței decizionale.

 

Cerinţe:                             

- studii superioare finalizate sau în desfășurare;

- interes pentru unul din domeniile: politici publice, ştiinţe politice, anticorupție, educație, justiție, antidiscriminare, egalitate de şanse, drepturile omului, comunicare şi relaţii publice;

- interes pentru actualitatea politică şi pentru activitatea instituţiilor publice.

Reprezintă un avantaj:

- competenţe de lucru cu WordPress și editare foto/video;

- o bună cunoaştere a limbii engleze

 

Durată: 2-3 luni

 

Timp de lucru: 20 ore/ săptămână

Acest stagiu este neremunerat. La finalul perioadei de stagiu se va acorda o scrisoare de recomandare şi o adeverinţă de practică. Stagiul va avea la bază semnarea unui contract de voluntariat.

 

*Potrivit Legii nr. 78/2014 privind reglementarea voluntariatului, activitatea de voluntariat este considerată experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității și de domeniul studiilor absolvite.

 

Documente aplicaţie: Curriculum Vitae şi scrisoare de intenţie. Aceastea vor fi trimise la adresa: office@sar.org.ro

 

[Program de internship] - Policy Center for Roma and Minorities

posted 26 Apr 2018, 03:54 by Anca Dohotariu   [ updated 26 Apr 2018, 03:54 ]


Policy Center for Roma and Minorities recrutează stagiari interesați de problematica incluziunii sociale.

Programul de internship va avea o durată de trei luni, perioadă care va fi atestată printr-un certificat și o scrisoare de recomandare. 

Cei interesați sunt rugați să trimită un CV şi o scrisoare de intenție la adresa office@policycenter.eu, până pe data de 7 mai 2018

Mai multe detalii sunt disponibile în documentul ataşat acestui anunț.

[Stagiu de practică studențească în domeniul OSINT 2018]

posted 27 Feb 2018, 02:07 by Anca Dohotariu   [ updated 27 Feb 2018, 02:07 ]

Stagiu de practică studențească în domeniul OSINT organizat de

Serviciul de Informații Externe în anul 2018

 

În cursul anului 2018, Serviciul de Informaţii Externe continuă tradiția organizării şi desfăşurării, în colaborare cu Universitatea din București, a stagiului de practică în domeniul OSINT (Open Source Intelligence).

Stagiul oferă studenţilor participanţi posibilitatea de a dobândi experienţă practică, complementară studiilor universitare, într-un domeniu de activitate rezervat profesioniştilor de elită. Oferim, astfel, o oportunitate pe care partenerii noştri euroatlantici o utilizează de mult timp în dialogul cu mediul universitar.

Numărul de credite transferabile care va fi obţinut în urma desfăşurării stagiului se stabilește de către Universitatea din București.

Stagiul este destinat studenţilor aflaţi la sfârşitul primului an de masterat, la Facultățile de Filosofie, Istorie, Jurnalism şi Știinţele Comunicării, Limbi şi Literaturi Străine, Știinţe Politice, respectiv la sfârşitul ciclului de masterat, cu durata de 1 an, la Facultatea de Drept.

Stagiul este structurat în două serii de practică, desfăşurate în lunile iulie și august, la fiecare serie putând participa maximum 4 studenţi.

Pentru a fi acceptaţi la stagiul de practică, doritorii trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiţii:

·      sunt studenți în anul I de masterat la disciplinele menționate;

·      au exclusiv cetăţenie română şi domiciliul în România;

·      nu au cazier judiciar;

·      au absolvit cursurile universitare cu nota la licenţă peste 8,50;

·      au fost admişi la cursurile de masterat cu nota peste 8,50.

 

În vederea participării la stagiu, studenţii interesaţi vor depune la secretariatul Preşedintelui Senatului Universităţii din Bucureşti, cel târziu până la data de 15 aprilie, în două exemplare, un dosar de înscriere care conţine:

a)   cerere de înscriere, în care se va preciza și motivația participării la stagiu (modelul se găsește la secretariatele facultăților cuprinse în program și la secretariatul Preşedintelui Senatului Universităţii din Bucureşti);

b)    curriculum vitae actualizat;

c)    cel puţin două recomandări din partea unor personalităţi academice sau universitare din domeniul de referinţă ştiinţifică al studentului;

d)    adeverinţă care să ateste urmarea cursurilor masterale și nota de admitere la master;

e)    copie a diplomei de licenţă sau adeverință care să ateste nota la licență;

f)     copie a actului de identitate.

 

Selecţia studenţilor care îndeplinesc condiţiile de participare se realizează de către o Comisie comună de evaluare, formată din reprezentanţi ai Rectoratului Universității din București, ai Institutului de Studii Diplomatice şi ai Serviciului de Informații Externe. Având în vedere specificul instituţiei, procesul de selecţie urmăreşte identificarea cu precădere a masteranzilor interesaţi de domeniile geopoliticii şi relaţiilor internaţionale, care au abilităţi de gândire strategică şi cunosc limbi străine. Activitatea Comisiei, care constă în analizarea dosarelor depuse de candidați și, dacă este nevoie, în interviuri cu aceştia, se finalizează până la data de 1 iunie.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la secretariatul Preşedintelui Senatului Universităţii din Bucureşti (Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46), telefon: 021-3059713.

 

 

[Internship plătit] INSPIRE

posted 20 Feb 2018, 02:35 by Anca Dohotariu   [ updated 20 Feb 2018, 02:36 ]


Grupul de firme Inspire, cu sediul in zona Unirii, anunta selectia a sapte persoane pentru un PROGRAM DE INTERNSHIP in domeniul vanzari.


Beneficiile de a face parte din echipa Inspire sunt:

▪ Training gratuit pentru vanzari, comunicare si produse;

▪ Beneficiu financiar (renumerare fixa+comision);

▪ Telefon si laptop;

▪ Oportunitatea de a invata arta negocierii si tehnici de vanzari;

▪ Sansa de a-ti imbunatati abilitatile de comunicare si de munca in echipa;

▪ Oportunitatea de a lucra cu un colectiv tanar, dinamic si de a lega noi prietenii;

▪ Program de lucru: part-time 6h (8:00-14:30-30 minute pauza de masa);

▪ Posibilitatea de a ocupa o pozitie ulterior, in cadrul companiei;

▪ Recomandari pentru viitoare aplicatii si oportunitati de angajare sau echivalare practica in domeniu.


Aplica CV-ul: hr@inspire.com.ro pana pe data de 16.03.2018

Mai multe detalii se regasesc in anuntul atasat.

[Stagii de practică] - Administrația Prezidențială

posted 15 Feb 2018, 06:00 by Anca Dohotariu   [ updated 30 Mar 2018, 10:31 ]

Administrația Prezindențială lansează un nou apel pentru selecția studenților FSPUB în vederea efectuării unor stagii de practică de-a lungul anului universitar 2017-2018. 

Eligibilitate şi condiții de desfăşurare a stagiului: 

        - studenții în anul al III-lea de licență, masteranzii (orice an) şi doctoranzii (orice an) interesați sunt rugați să trimită până pe data de 15 martie 2018, ora 12.00, CV-ul şi o scrisoare de intenție la adresa burse@fspub.unibuc.ro 
        - pregătire şi competenţe în domeniul politicii interne; 
        - disponibilitatea de a lucra pe un laptop personal şi prin intermediul unei conexiuni internet proprii (stick, hotspot cu mobilul). Administrația Prezindențială nu le poate pune la pune la dispoziţie studenților aceste resurse. 
        - un număr de 10 studenţi FSPUB îşi vor efectua stagiile de practică de-a lungul anului universitar 2017-2018 (câte un student pe lună, pe durata mai 2018 – septembrie 2018 inclusiv) 


Calendar selecţie: 


        15 martie 2018, ora 12.00: studenții interesați vor trimite CV-ul şi o scrisoare de intenție la adresa burse@fspub.unibuc.ro
 

 

        20 martie 2018 – FSPUB transmite Administrației Prezindențiale lista candidaților selectați, precum şi CV-urile şi scrisorile de intenţie ale acestora; 


        21 - 29 martie 2018: analiza CV-urilor și a scrisorilor de intenție şi programarea interviurilor cu candidații selectați (se vor prezenta la interviu doar studenții contactați direct de Administrația Prezindențială). Atenție! studenții selectați vor fi contactați cu cel mult 48 de ore înainte de interviu, prin urmare este important ca în perioada 21-30 martie, din motive organizatorice, candidații selectați să fie disponibili pentru a se prezenta la interviu. 

        30 martie 2018 – FSPUB face publice numele studenţilor selectaţi

        1 mai 2018 – primul student începe stagiul de practică (data orientativă, în funcţie de procesul administrative de selecție). 


Lista cu numele studenților FSPUB selectați în vederea efectuării unui stagiu în cadrul Administrației Prezidențiale este disponibilă aici.[Recrutare - Research Analyst] - Compania EthiXbase angajeaza

posted 9 Jan 2018, 02:41 by Anca Dohotariu   [ updated 9 Jan 2018, 02:50 ]

EthiXbase a fost infiintata in 2011 de catre aceeasi echipă de veterani din industrie, care a lansat unele dintre cele mai mari companii din lume care se ocupă de compliance și due diligence. Mai multe informatii despre companie si domeniul de activitate al acesteia le gasiti pe website-ul oficial al companiei: https://ethixbase.com. 

Daca:
- iti doresti sa devii analist in domeniul due diligence;
- vrei sa inveti si/sau sa-ti perfectionezi continuu competentele in domeniul analizei de informatii;
- ti-ar placea sa faci parte dintr-o echipa dinamica si prietenoasa, atunci este momentul sa aplici pentru o pozitie de analist in cadrul companiei ethiXbase.

Pentru aceasta, trimite-ne un CV in engleza la: icroitoru@ethiXbase.com (persoana de contact Irina Croitoru). De asemenea, daca ai intrebari, nu ezita sa ne contactezi la aceeasi adresa de email.[Internship - part-time] - German Marshall Fund of the US/Black Sea Trust for Regional Cooperation

posted 23 Nov 2017, 11:46 by Anca Dohotariu   [ updated 23 Nov 2017, 11:46 ]Biroului din București al German Marshall Fund of the US/Black Sea Trust for Regional Cooperation lansează un nou call pentru internship, part-time, pentru doi interni.  


Internship-ul va avea o durată de 4 luni (8/01/2018 - 30/04/2018) și va fi part time. Mai multe detalii și informații despre criteriile de eligibilitate și procedura de selecție vă rugăm să găsiți în documentul atașat.

DL: 06/12/2017. 

1-10 of 50