CE FACEM PE LÂNGĂ CURSURI

Pe lângă  cursuri, la FSPUB poți face o MUUUULȚIME de alte activități, de la participări la conferințe și alte evenimente științifice, la dezbateri și întâlniri cu reprezentanți ai mediului profesional, evenimente artistice, cluburi ale studenților, seri de film, concursuri pentru studenți și liceeni, festivaluri studențești și multe altele. 

La Balul bobocilor sau la ceremoniile și petrecerile de absolvire, la ieșirile de la cafenelele și terasele de pe lângă sediile facultății, uneori și alături de unii profesori, ne distrăm și ne împrietenim, devenim o echipă!


Îți prezentăm câteva din aceste activități, mult mai numeroase și toate foarte interesante, care te așteaptă să le descoperi ca student FSPUB.

CONFERINȚE, DEZBATERI, LANSĂRI DE CARTE

Conferința internațională a FSPUB SCOPE: ŞTIINŢA POLITICULUI reunește participanți din toată lumea și specialiști renumiți din domeniul științelor politice. Poți să vii să asculți lucrările sau poți face parte din comitetul de organizare, în ambele cazuri înveți o mulțime de lucruri și te simți minunat.
Multe alte conferințe internaționale și naționale, pe teme legate de programele de studii ale FSPUB îți oferă, pe tot parcursul anului, posibilitatea audierii unor prezentări interesante. Cursurile au adesea profesori invitați de la universitățile internaționale partenere. Nu lipsesc conferințele doctoranzilor și studenților, nici lansările de carte. 


ÎNTÂLNIRI CU DIPLOMAȚI, SPECIALIȘTI DIN DIVERSE MEDII PROFESIONALE

Tea with a diplomat permite studenților să dialogheze, într-un cadru mai puțin formal, cu reprezentanți ai ambasadelor: Printre
invitați i-am avut pe HE Robert DOUGHTON, Consul (US Embassy in Romania) - United States of America sau pe HE Marietta Kao LIAU, Representative (Taipei Representative Office Hungary) - Republic of China Taiwan.
Career Porfolio este un program adresat studenților FSPUB care a organizat întâlniri cu reprezentanți ai unor companii și organizații naționale și internaționale, precum și cu posibili angajatori din rândul instituțiilor publice și al ONG-urilor. 

INTERNSHIPURI

Pe lângă stagiile de practică, FSPUB își informează în permanent studenții cu privire la oportunitățile de internship oferite de partenerii noștri: Guvernul României, Serviciul de Informații Externe, Parlamentul României, Comisia Europeană, Instituții Europene.  

CONCURSURI PENTRU LICEENI ȘI STUDENȚI

Pe lângă premiile interesante (vizite în Franța sau la Bruxelles), concursurile încurajează în primul rând confruntarea de idei, creativitatea și capacitatea de a construi eseuri argumentate. 


FESTIVALURI PENTRU STUDENȚI

În fiecare an studenții francofoni pot participa la Festivalului regional al tinerilor francofoni, organizat de partenerul tradiționale al FSPUB, Agence Universitaire de la francophonie. Festivalul își propune să creeze un spațiu pentru schimburi între tineri francofoni din diferite țări, într-o atmosferă prietenoasă, având ca mijloc de comunicare limba franceză. Programul acestui eveniment cuprinde activități științifice și culturale, ateliere de creație și artistice, seri în care descoperim diverse culturi, dar și concursuri.
CLUBURI ȘI ASOCIAȚII STUDENȚEȘTI

Asociația Studenților în Științe Politice din Universitatea din București (ASSP UB) vă așteaptă cu proiecte pentru studenți în diverse domenii: The ABC of Diplomacy (ajuns la a patra ediție), Idei cu impact (workshop pe carieră), Career Talks (proiect prin care studenții întâlnesc reprezentanți din diverse medii profesionale), diverse dezbateri, sunt doar câteva din activitățile la care puteți lua parte.