UNDE ȘI CÂND ÎNVEȚI

Facultatea de Științe Politice a Universității din București își desfășoară activitatea în două sedii:


Primul sediu se află în Piața Unirii, str. Negru Voda nr 3, în incinta Institului Bancar Român. 

O clădire modernă, cu multe facilități și dotări, situată în apropierea Bibliotecii Naționale și la mai puțin de 5 minute de mers pe jos de Piața Unirii.. 

Mijloacele de transport în comun prin care ajungi aici sunt numeroase și includ metroul. 


În apropiere sunt Centrul Vechi al Bucureștiului și numeroase magazine, atât de mici întreprinzători, cât și de tip supermarket și mall. 


Al doilea sediu se află pe Str. Spiru Haret nr 8, foarte aproape de stația de autobuz Cișmigiu. 

O frumoasă clădire istorică - fosta casă a ministrului educației P.P. Negulescu, acest sediu dispune de săli de curs, o bibliotecă proprie cu sală de lectură și un laborator de informatică. 

Tot aici sunt situate și centrele de cercetare, precum și redacțiile celor două reviste ale facultății: Studia Politica. Romanian Political Science Review și Analele Universității din București. Seria Științe Politice

Datorită locației, plimbările prin Cișmigiu, pe Calea Victoriei sau Bd. Magheru, vizitarea Muzeului Național de Artă și a Muzeului Colecțiior de Artă, concertele la Ateneul Român, frecventarea Bibliotecii Centrale Universitare ori sărbătorirea unui eveniment la unul din multele restaurante din zonă sunt foarte la îndemână (vezi harta sediilor).  


Orarul cursurilor este publicat la începerea fiecărui semestru al anului universitar.

În general toți studenții au cel puțin o zi liberă, iar orarul nu este foarte încărcat, pentru că facultatea pune mult accentul pe studiul individual și pe dezvoltarea gândirii critice a studenților. 

Un curs durează două ore și este precedat sau urmat de un seminar ce are ca scop analizarea și explicarea materiei predate. 

Profesorii folosesc deseori metode alternative de predare, pentru a facilita înțelegerea materiei : dezbateri, concursuri la nivel de an și de secție, filme documentare, prezentări multimedia.