SCHIMBURI INTERNAȚIONALE

De la înfiinţare şi până în prezent, FSPUB a încheiat peste o sută de acorduri şi proiecte de colaborare ştiinţifică cu universităţi din Europa, Statele Unite, America Latină, Africa şi Asia.

FSPUB are cele mai multe acorduri de tip Erasmus încheiate în România în domeniul ştiinţe politice, ceea ce permite mobilitatea finanţată a studenţilor şi cadrelor didactice în peste 60 de universităţi partenere de top din Europa. Prin FSPUB ești așadar puternic conectat la lumea universitară internațională.

Anual cca. 20% din studenţi efectuează mobilităţi internaţionale de scurtă durată pentru studiu, cercetare, participare la conferinţe şi stagii de profesionalizare. Și tu poți beneficia de aceste burse de mobilitate: un semestru la o universitate europeană îți va permite nu numai o completare a formării tale profesionale, ci și experiențe care îți vor lărgi orizontul și îți vor deschide noi perspective.

În fiecare an 5-10% din profesorii FSPUB conferenţiază la universităţi din străinătate în calitate de lectori invitaţi, iar FSPUB găzduieşte lectori şi cercetători din universităţi partenere. Beneficiezi astfel de cursuri și prelegeri de calitate, care contribuie la un parcurs interesant și de excelență.

Anual, FSPUB găzduiește peste 100 de studenți străini, care sunt fie înscriși la programele de studii în limbi străine, fie urmează cursurile facultății în cadrul mobilităților ERASMUS. Ai astfel posibilitatea să cunoști tineri din multe țări, iar formarea ta poate fi completată cu schimburi culturale interesante.

La master poți opta pentru programele de master în limbi străine sau parțial în limbi străine, care îți oferă posibilitate unei duble diplome (masterul francofon Politique en Europe. États, frontières sociétés, în colaborare cu École des Hautes Études en Sciences Sociales, Paris; masterul cu un semestru în limba franceză Politicile egalității de șanse în context românesc și european, ratașat masterului european E.G.A.L.E.S).